(10.00 hodin)
(pokračuje Vlček)

Paní poslankyně Jakubková navrhuje zařadit nový bod Zpráva předsedy vlády k situaci způsobené katastrofálním znečištěním ovzduší v Moravskoslezském kraji včetně návrhu na řešení na čtvrtek 28. ledna jako první bod po písemných interpelacích. Zařadili jsme již několik bodů, takže je to reálně bod číslo 26.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 53 z přihlášených 186 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti 5. Návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Ohlídal mi něco chtěl sdělit, ale já jsem mluvil, takže jsem těžko mohl mluvit a ještě naslouchat, co mi řekne. Prosím, nyní máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji, pane předsedo. Já jsem jenom chtěl upozornit, že jako 15. bod dnešního jednání jsme zařadili ten můj navrhovaný a schválený bod o informaci ohledně Radějovské obory a zároveň jsme zařadili jako 15. bod na dnešní jednání návrh poslance Tejce. Měli bychom v tom mít jasno.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, myslím si, že ta shoda tady může být, protože těch bodů je hodně. Váš bod tedy bude bod číslo 16. Protože byl hlasován posléze, bude bodem číslo 16. Já si myslím, že se nic neděje. Nebo obráceně. Který návrh byl hlasován první, ten bude mít číslo 15. Který jako druhý, ten číslo 16.

Dámy a pánové, vyhlašuji tříminutovou přestávku, abychom si v tom mohli udělat pořádek, protože pak nebudu poslouchat tyto výtky. Sejdeme se v 10 hodin 6 minut.

 

(Jednání přerušeno od 10.03 do 10.06 hodin.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat. Odladili jsme si tu všechny náležitosti a došli jsme k závěru, že nebylo hlasováno o návrhu pana poslance Tejce z předcházejících návrhů, takže se k tomu vracím.

Pan poslanec Tejc navrhuje, aby bod 70, sněmovní tisk 808, byl zařazen na středu 27. ledna do bloku třetích čtení jako první bod. My už jsme tam zařadili, takže tenhle bod zařadíme za již pevně zařazené body. Nechci říkat pořadí bodů, protože bychom mohli dojít k nějaké kolizi. Necháme to v této podobě.

 

Budeme hlasovat o sněmovním tisku 808, o jeho zařazení na středu 27. ledna do bloku třetích čtení za již zařazené body ve třetím čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 54 z přihlášených 184 poslankyň a poslanců pro návrh 102, proti 45. Návrh byl schválen.

 

Nyní budu pokračovat dalšími návrhy.

 

Dalším návrhem byl návrh pana poslance Kalouska. Ten chce zařadit na středu do prvních čtení sněmovní tisk 922. Já to zjednoduším. Zařadíme tento tisk za již zařazené body, za body, které jsme tam již zařadili. Je to asi bod 18, pane poslanče, ale neberte mě za slovo. (Poslanec Kalousek z místa souhlasí.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 55 z přihlášených 184 poslankyň a poslanců pro návrh 68, proti 31. Návrh nebyl schválen. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP