(9.10 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Je to opravdu technická závada. (Po chvilce.) Vše je v pořádku, takže ještě jednou.

 

Nejprve rozhodneme o návrhu pana poslance Dolejše vypustit bod 39.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 67 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 82 poslankyň a poslanců pro návrh 50, proti 25. Tento návrh byl schválen.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem paní poslankyně Mazuchové zařadit nový bod, a to sněmovní tisk 670, druhé čtení. Paní kolegyně Mazuchová si přála tento bod zařadit do bloku druhých čtení. Pouze upozorňuji, že blok druhých čtení v našem pořadu již neexistuje, všechna druhá čtení byla projednána. Takže paní poslankyně, můžete ještě specifikovat, kam v tom případě si přejete zařadit tento bod?

 

Poslankyně Lenka Mazuchová: V úterý odpoledne.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, na úterý. Podívám se, jestli tam máme již něco zařazeno. V úterý 8. prosince by neměl být zatím pevně zařazený žádný bod.

 

Takže jako první bod v úterý 8. prosince ve 14 hodin nově zařazujeme druhé čtení sněmovního tisku 670.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 68. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 84 poslankyň a poslanců pro návrh 60, proti 4. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Suk si přeje na zítřejší den, tedy na pátek, zařadit bod 88, sněmovní tisk 921, jako první bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 69. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 85 poslankyň a poslanců pro návrh 44, proti 11. I tento návrh byl schválen.

 

Nemýlím-li se, jsou to všechny připomínky a změny k našemu pořadu jednání, a můžeme tedy přistoupit k projednávání písemných interpelací.

157.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Ještě předtím vám připomínám, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a v 11 hodin 30 minut proběhne jejich losování.

Na pořad jednání 66. schůze Poslanecké sněmovny bylo předloženo celkem pět odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni, a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny. Tři interpelace na ministra financí pana Eduarda Janotu, jedna interpelace na ministryni školství, mládeže a tělovýchovy paní Miroslavu Kopicovou. Upozorňuji interpelujícího, že paní ministryně je řádně z našeho dnešního jednání omluvena. Poslední interpelace na ministra pro místní rozvoj pana Rostislava Vondrušku.

Upozorňuji všechny poslance na ustanovení § 112 odstavec 6 jednacího řádu Poslanecké sněmovny, které zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi Sněmovny přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme stanovisko, ani o ní dále nejedná.

Nyní tedy přistoupíme k projednávání odpovědí na písemné interpelace. Začneme blokem pana ministra financí.

Ministr financí Eduard Janota odpověděl na interpelaci poslance Pavla Němce ve věci postupu Ministerstva financí v oblasti internetového sázení. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 948.

Otevírám rozpravu. Předpokládám, že prvním přihlášeným do této rozpravy bude právě interpelující poslanec pan Pavel Němec. Vážený pane poslanče, máte slovo.

Pane poslanče Kováčiku, jako předseda klubu ještě před interpelujícím poslancem? Ano. Máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pouze procedurálně. Paní předsedající, paní a pánové, dovoluji si zpochybnit hlasování o bodu, který navrhl pan kolega Suk. Mou vůlí bylo zdržet s hlasování, ale na sjetině mám ano. Zpochybňuji toto hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, vaše námitka je zcela legitimní. Dám o ní bezprostředně hlasovat.

V hlasování s pořadovým číslem 70, které tímto zahajuji, se táži, kdo souhlasí s takto přednesenou námitkou. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 89 poslankyň a poslanců pro návrh 50, proti 12. Se vznesenou námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu na pevné zařazení - a teď mi pan poslanec Suk napoví - bodu 88 na zítřejší den, pátek, jako prvního bodu. Ještě než zahájím hlasování, tak vás na žádost z pléna odhlásím a požádám vás všechny o novou registraci.

 

Počet přítomných v sále se ustálil, budeme rozhodovat o pevném zařazení bodu 88 na zítřek ráno.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 71 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 82 poslankyň a poslanců pro návrh 31, proti 24. Návrh nebyl schválen.

 

Předpokládám, že faktická paní poslankyně Bebarové-Rujbrové je technické nedopatření, která se mi zde objevila na displeji.

Pane poslanče Tluchoři.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se velice omlouvám, nechci zdržovat, jen chci ocenit velkou flexibilitu názoru komunistických poslanců, jejichž postoj se v tomto hlasování zcela diametrálně změnil. Opravdu by mě zajímalo, co takhle po ránu ten postoj takto razantně změnilo. (Potlesk.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP