(9.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tak to byla jenom oprava. Už nikdo se nehlásí na změnu pořadu? Ještě pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, já bych chtěl upozornit jenom na to, že návrh pana poslance Rovana je nehlasovatelný, protože návrh na zkrácení lhůty musí být podán ve druhém čtení v rámci podrobné rozpravy. Takže jenom tak zařadit nový bod na zkrácení lhůty mezi druhým a třetím čtením nelze.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Také jsem si uvědomil, že bychom museli hlasovat o novém zařazení nového bodu vlastně v obou případech a zvlášť. Takže to opravdu tak jednoduché není, že bychom hlasovali. Ale jinak má asi pravdu pan poslanec Koníček, takže vlastně teď se ztotožňuji s tím, že je to nehlasovatelné.

Hlásí se ještě paní poslankyně Halíková.

 

Poslankyně Milada Halíková: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolím si navrhnout zařazení bodu č. 10, sněmovní tisk 631, na pátek tento týden, 23., po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To je nájemné z bytů, ano. Tak dobře, ptám se, jestli ještě někdo chce změnu pořadu schůze. Pokud je tohle vše, tak jenom zagonguji, že budeme o těch návrzích hlasovat.

Ještě jednou zopakuji, závěr je, že návrh pana poslance Rovana je nehlasovatelný a můžeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Aleny Páralové a paní poslankyně Halíkové. To hlasovat lze.

 

Takže první prosím je návrh paní poslankyně Aleny Páralové, který se týkal bodu č. 46, to je senátní návrh zákona o účastnících protikomunistického odboje. Je to tisk 476 a paní poslankyně Páralová navrhuje zařadit ho pevně v pátek 23. 10. po třetích čteních jako druhý bod.

Takže zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, které navrhuje paní poslankyně Páralová, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 62, přihlášeno je 150. Pro hlasovalo 58, proti 32, takže tento návrh byl zamítnut.

 

Pak tady byl druhý návrh, paní poslankyně Halíkové, ten se týkal bodu č. 10. Připomenu, že to je návrh poslankyně Halíkové a Opálky na vydání zákona o nájemném z bytu, tisk 631, druhé čtení, a paní poslankyně Halíková tedy navrhovala tento bod zařadit také v pátek 23. zase po pevně zařazených bodech.

Takže hlasujeme bod 10, zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod č. 10 v pátek po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 63, přihlášeno je 151. Pro hlasovalo 82, proti 17, takže tento návrh paní poslankyně Halíkové byl přijat na pátek.

 

Pan poslanec Mencl má náhradní kartu č. 19.

Snad jsem na nikoho, co se týče pořadu, nezapomněl a my můžeme zahájit projednávání pořadu tak, jak byl schválen.

 

První bod je bod číslo

77.
Zpráva předsedy vlády k programovým prioritám vlády na období do řádných voleb

Poprosím předsedu vlády Jana Fischera, aby se samozřejmě ujal slova. Upozorňuji, že kdo z vás první vystoupí, toho požádám, aby se stal zpravodajem pro tento bod. O tom budeme ještě ale hlasovat asi pak, takže abyste s tím počítali.

Prosím, pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Jan Fischer: Vážený pane předsedo, vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení páni poslanci, požádal jsem o zařazení bodu věnovaného programovým prioritám vlády do řádných voleb, neboť mám za to, že je třeba obnovit mandát nejen můj jako předsedy vlády, ale i vlády jako celku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP