(12.50 hodin)

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Protože pozměňovací návrh pod písmenem C nebyl přijat, zpochybněné hlasování není. Opakuji, jak jsem už jednou řekl, můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku a poté hlasovat o doprovodném usnesení, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Osvědčíme Senát Parlamentu České republiky jako komoru, která pravděpodobně ten souběh, respektive nesouběh dvou norem napraví.

Budeme hlasovat o celku. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 201/1997 Sb., o platu a některých dalších náležitostech státních zástupců a o změně a doplnění zákona č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost v rozpočtových a v některých dalších organizacích a orgánech, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 920, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 56 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 56 z přítomných 186 pro 182, proti 2. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Žádám ještě zpravodaje, aby uvedl návrh doprovodného usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Protože navrhovatel nepožadoval hlasování o jednotlivých částech, můžeme hlasovat o návrhu jako o celku. Já myslím, pane místopředsedo, že všichni poslanci mají návrh před sebou ve sněmovním tisku 920/2, že jej nemusím předčítat znovu a můžeme o něm hlasovat rovnou jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já se ještě předtím, než dáme hlasovat o návrhu doprovodného usnesení, omluvím Sněmovně, protože jsem řekl, že byl schválen pozměňovací návrh, ale ve skutečnosti vaším hlasováním byl schválen nikoli pozměňovací návrh, ale základní varianta předložená vládou. Takže to konstatování je, že byl návrh zákona schválen bez pozměňovacích návrhů.

Nyní k doprovodnému usnesení. Pan zpravodaj odkazuje na písemné znění, které máte v tisku 920/2. Požaduje někdo čtení toho pozměňovacího návrhu? Není tomu tak. Budeme hlasovat o doprovodném usnesení. Vaše stanoviska? Pan zpravodaj nedoporučuje. Pan ministr také nedoporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 57 a ptám se, kdo je pro toto doprovodné usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 57 z přítomných 185 pro 123, proti 33. Doprovodné usnesení bylo přijato.

 

Konstatuji, že jsme vyčerpali program 63. schůze Poslanecké sněmovny. Děkuji vám za pozornost, přeji příjemný oběd, hezký víkend a těším se s vámi na shledanou 29. září při zahájení 62. schůze Poslanecké sněmovny.

 

(Schůze skončila ve 12.54 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP