(13.00 hodin)
(pokračuje Liška)

Tam existuje v zákoně přímo taxativně vyčísleno a popsáno, které instituce, které sahají od zájmových přes občanskou společnost, mohou nominovat své kandidáty do těchto mediálních rad. Například je to německá biskupská konference. Existuje celá řada jiných analogických institucí, které prostě mají váhu danou jinak než politickým mandátem vzešlým z voleb a měly by mít možnost určovat parametry toho, jak je tato nezávislost daná zákonem zachovávána a rozvíjena.

I my si dokážeme něco takového představit a otevíráme to debatě a obracíme se na vás, na ostatní kluby politických stran, abyste do této debaty aktivně vstoupili, protože stále věříme, že naším společným cílem je dosáhnout větší nezávislosti Českého rozhlasu i České televize, tak aby zde mohla fungovat dvacet let po Listopadu skutečně otevřená občanská společnost. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Já nyní bod 35 přeruším. Budeme tímto bodem pokračovat odpoledne, kdy musíme projednat pevně zařazené body 27, 72 a pokračovali bychom bodem 35. Takže vyhlašuji polední pauzu do 14.30 hodin. Organizační výbor se sejde ve 13.10 hodin. Dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP