(9.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Dámy a pánové, někdo další si přeje rozšířit či jinak upravit náš program? Ano, pan poslanec Ludvík Hovorka. Vážený pane poslanče, ujměte se slova.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, vážení kolegové, vážené kolegyně, já bych chtěl jenom poprosit, aby návrh, který navrhla paní kolegyně Horníková na zařazení toho bodu po pevně zařazených bodech, aby to bylo až po zákonech, které se mají doprojednat, které jsou vráceny Senátem. A další věc - navrhuji, aby ty zákony, které tady kolegové předkládali k projednání ve třetím čtení, byly projednávány také až v pátek, a to po zákonech, které byly vráceny Senátem. Já se domnívám, že dnes tady asi nebude dostatek poslanců a že by se tyto zákony měly projednávat až v pátek. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane poslanče Hovorko, mohu vaši připomínku brát jako návrh na pevné zařazení zákonů vrácených Senátem na pátek jako první až x-tý bod?

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Ano. Ty, které zbývají doprojednat z programu schůze, aby byly vlastně zařazeny jako první, druhý atd., ty které zbývají vrácené Senátem. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Budeme o těchto návrzích hlasovat, jestli si někdo další nepřeje vznést svoji připomínku nebo požadavek. Není tomu tak.

Tedy nejprve o rozhodnutí, že se ve čtvrtek budeme zabývat třetími čteními, protože když toto neschválíme, tak jsou některé z vašich návrhů nehlasovatelné.

 

Dámy a pánové, zahajuji hlasování s pořadovým číslem 103 a táži se, kdo souhlasí s tím, abychom se dnes zabývali zákony ve třetím čtení. Kdo je prosím pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 111 poslankyň a poslanců pro návrh 75, proti 3. Tento postup byl schválen.

 

Tedy nejprve návrh pana poslance Ladislava Šustra: sněmovní tisk 693, třetí čtení, vládní návrh zákona o cenách - dnes po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 104. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 112 poslankyň a poslanců pro návrh 76, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Paní poslankyně Horníková modifikovala následně svůj návrh a žádá zařazení pouze druhého čtení sněmovního tisku 842, a to na pátek po pevně zařazených bodech, vzhledem k tomu, že lze předpokládat teoreticky, že by se v úterý mohlo jednat o jinou schůzi Poslanecké sněmovny. Než bude tento problém vyřešen, tak paní poslankyně se uspokojí s tím, že rozhodneme o zařazení druhého čtení sněmovního tisku 842.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 105 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 114 poslankyň a poslanců pro návrh 69, proti 7. Návrh byl přijat.

 

Pan kolega Klučka hlasuje s hlasovací kartou číslo 18.

 

Přikročíme k návrhu pana poslance Polanského, tedy zařadit sněmovní tisk 855 ve třetím čtení na dnešní den po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 106 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 115 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 4. I tento návrh byl přijat.

 

Přikročíme k návrhu pana kolegy Hovorky, a to abychom se senátními tisky - zákony, které nám byly vráceny Senátem a které jsme neprojednali, jestli dobře vidím, je jich šest, abychom se jimi zabývali v pátek jako prvním až šestým bodem našeho programu jednání.

Pane kolego Hovorko.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Jestli si dobře vzpomínám, tak tam je myslím první zařazený bod, ten ústavní zákon, takže po tom ústavním zákonu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Není, pane kolego. Takže takto. Samozřejmě může se stát, že bude předřazen tento návrh, o kterém jste hovořil, ale zatím se tomu tak ještě nestalo.

 

Budeme tedy hlasovat o vašem původním návrhu, aby byly zákony vrácené Senátem byly projednávány v pátek jako první až šestý bod.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 107 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 116 poslankyň a poslanců pro návrh 61, proti 39. Návrh byl přijat.

 

Budeme konfrontováni s výsledkem hlasování. Prosím tedy o chvilku strpení.

Pane poslanče Plachý, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, je to zřejmě naposledy, kdy jsem se spletl (smích v sále), ale hlasovací zařízení zobrazilo přesný opak mé vůle. Zpochybňuji hlasování. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP