(12.20 hodin)
(pokračuje Polanský)

Pokud jde o proceduru, navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o zpětvzetí pozměňovacího návrhu, který podal pan poslanec Rabas, potom aby bylo hlasováno o legislativně technické úpravě, kterou ještě přednesu, pak aby bylo hlasováno o bodu A celkového pozměňovacího návrhu, pak o bodu B, dále o bodu D3, potom o bodu E1, což je svým způsobem protinávrh pana poslance Chytky. Bude-li schváleno E1, pak už bychom nehlasovali o bodu E2, D1 a D2. Pouze v případě, že by nebylo schváleno E1, hlasovalo by se o druhé variantě, kterou přednesl a podal pan poslanec Chytka. A pokud by toto bylo schváleno, pak by byly zase nehlasovatelné body D1 a D2. Pokud bychom neschválili ani E1 a E2, hlasovali bychom o bodech D1 a D2 a pak o návrhu zákona jako celku a doprovodném usnesení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Má někdo připomínku k přednesenému postupu hlasování? Není tomu tak. A protože je to složitější, nechám to odhlasovat v hlasování pořadové číslo 498. Ptám se, kdo je pro tento postup při hlasování novely trestního zákona. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 498, z přítomných 105 pro 88, proti nikdo.

 

Pane zpravodaji, nyní legislativně technická úprava a pak začneme hlasovat.

 

Poslanec Jiří Polanský: Legislativně technická úprava spočívá v tom, že v souladu s § 95 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny navrhuji legislativně technickou úpravu, která logicky vyplývá z pozměňovacího návrhu předneseného ve druhém čtení. Legislativně technická úprava se vztahuje k pozměňovacímu návrhu pod bodem D3, který v části C doplňuje do § 155 nový odst. 2 a zároveň dochází k přečíslování dosavadních odstavců 2 až 4. V důsledku tohoto pozměňovacího návrhu je třeba upravit vnitřní odkazy v § 155 v dosavadním odst. 4, nově odst. 5. Příslušný text je uveden kurzívou ve sněmovním tisku 748/3 na straně 10 na konci textu pozměňovacího návrhu u bodu D3.

Čili to jsem považoval za nutné sdělit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. První hlasování nyní je o zpětvzetí návrhů pana kolegy Rabase. Prosím stanoviska. (Zpravodaj souhlasí, navrhovatelka rovněž souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 499 a ptám se, kdo je pro, vyhovět panu poslanci Přemyslu Rabasovi. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 499, z přítomných 106 pro 91, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o legislativně technických úpravách. (Navrhovatelka doporučuje.)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 500 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 500, z přítomných 105 poslanců pro 91, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat hlasováním o písmenu A. Prosím stanoviska. (Stanoviska zpravodaje i navrhovatelky kladná.)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 501 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 501, z přítomných 105 pro 83, proti 3. Návrh byl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Polanský: Nyní budeme hlasovat o bodu D3. (Stanoviska navrhovatelky a zpravodaje souhlasná.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 502 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 502, z přítomných 105 pro 91, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Polanský: Nyní bychom hlasovali o bodu E1, což je protinávrh pana poslance Chytky na dělenou trestní odpovědnost čtrnáct a patnáct let. Upozorňuji, že jsme již schválili komplexní pozměňovací návrh ústavněprávního výboru pod bodem A, kde je schválena změna ze 14 let na 15 let.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Prosím stanoviska. (Stanovisko zpravodaje záporné, navrhovatelka má zásadní nesouhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 503 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 503, z přítomných 105 pro 30, proti 45. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jiří Polanský: Nyní bychom měli hlasovat o druhém protinávrhu pana poslance Chytky, t j. pod bodem E2, a návrh zní: veškerá odpovědnost 14 let. Zase podotýkám, že již bylo schváleno v pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru 15 let. Čili nesouhlas. (Navrhovatelka rovněž nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 504 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 504, z přítomných 106 poslanců pro 39, proti 41. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jiří Polanský: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod body D1 a D2, což jsou legislativně technické změny. To je můj další pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Prosím stanoviska. (Stanoviska zpravodaje i navrhovatelky kladná.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 505 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 505, z přítomných 106 pro 85, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Polanský: Nejsem si jist, zda se již hlasovalo o bodu B, takže navrhuji, abychom nyní hlasovali o bodu B, což je pozměňovací návrh paní poslankyně Bebarové-Rujbrové a týká se změny zákona o Rejstříku trestů. Stanovisko kladné. (Navrhovatelka rovněž souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 506 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 506, přítomných 106, pro 86, proti jeden. Návrh byl přijat.***




Přihlásit/registrovat se do ISP