(17.50 hodin)
(pokračuje Filip)

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona (daňový řád) podle sněmovního tisku 685 ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 395 a ptám se, kdo je pro daňový řád. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 395, z přítomných 127 pro 112, proti 2. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji a budeme pokračovat.

 

Dalším bodem programu je

175.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím daňového řádu
/sněmovní tisk 686/ - třetí čtení

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji, že zůstali u stolku zpravodajů. Konstatuji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 686/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí z místa. Ano, pan poslanec Husák.

 

Poslanec Jan Husák: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte, abych načetl nutnou legislativně technickou úpravu.

V prvním bodě se nově vkládaný bod 10 označuje jako bod 1 a na konec textu se doplňuje věta: "Dosavadní novelizační body 1 až 14 se označují jako body 2 až 15." Dále se slovo "dluhopisy" nahrazuje správným gramatickým tvarem "dluhopisů".

Druhý bod je třeba změnit takto. V části 201 článek CCII se na konci věty doplní slova "s výjimkou článku XX bodu 1, který nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení". Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Kdo další do rozpravy ve třetím čtení? Nikoho nevidím, rozpravu končím. Je zájem o závěrečná slova? Není tomu tak.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Proto znovu žádám zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil on i pan ministr. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Rafaj: Vážený pane předsedající, kolegové, začal bych nejprve hlasovací procedurou. První bude hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem A, je to rozpočtový výbor. Druhé o pozměňovacím návrhu pod písmenem B, kolega Šplíchal, prolomení mlčenlivosti. Za třetí písmeno C, poslanec Tejc. Za čtvrté legislativně technická úprava D2, která byla právě přednesena. Pak by se hlasovalo o pozměňovacím návrhu pod písmenem D, za šesté pozměňovací návrh pod písmenem E a pak o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo jinou představu, jiný návrh? Není tomu tak.

 

O proceduře hlasování budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 396, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro tuto proceduru hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 396, z přítomných 126 pro 115, proti 1. Budeme tedy postupovat podle schválené procedury. Prosím o první návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: První je hlasování o písmenu A, usnesení rozpočtového výboru. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 397. Kdo je pro pozměňovací návrhy rozpočtového výboru? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 397, z přítomných 125 pro 116, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: Pozměňovací návrh kolegy Šplíchala pod písmenem B. Je to prolomení mlčenlivosti. (Zpravodaj má stanovisko neutrální, ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 398 a ptám se, kdo je pro pozměňovací návrh kolegy Šplíchala. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 398, z přítomných 125 pro 10, proti 45. Návrh nebyl přijat. Prosím o třetí návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: Pozměňovací návrh pod písmenem C, poslanec Tejc. (Zpravodaj doporučuje, ministr má stanovisko neutrální vzhledem k tomu, že je to technická změna.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 399 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 399, z přítomných 125 pro 70, proti 36. Návrh byl přijat.

 

Prosím o čtvrtý návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: Je to legislativně technická úprava, před chvílí přednesená kolegou Husákem. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 400 a ptám se, kdo je pro tyto legislativně technické úpravy. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 400, z přítomných 125 pro 90, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Další návrh, tedy ten faktický návrh kolegy Husáka.

 

Poslanec Petr Rafaj: Pozměňovací návrh pod písmenem D, kolega Husák. (Stanovisko zpravodaje neutrální, ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 401 a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh pod písmenem D. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 401, z přítomných 125 pro 51, proti 4. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Petr Rafaj: Za šesté pozměňovací návrh pod písmenem E. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 402 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 402, z přítomných 126 pro 109, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím daňového řádu, podle sněmovního tisku 686, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 403 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 403, z přítomných 126 pro 116, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji a končím bod 175.

 

Dalším návrhem je

167.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2004 Sb.,
o Celní správě České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 745/ - třetí čtení

Pan ministr i pan zpravodaj jsou přítomni. Konstatuji tedy, že návrh na zamítnutí ani pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. (Ke zpravodaji přistupuje poslanec Husák a hovoří s ním.) Pokud nikdo, rozpravu končím. O závěrečná slova není zájem.

Pan kolega Husák se hlásí do rozpravy? Dobře. Prohlašuji, že moje ukončení rozpravy bylo předčasné, protože jsem nevnímal příchod pana kolegy Husáka jako přihlášku do rozpravy. Omlouvám se Sněmovně. Pane poslanče, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP