(9.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Teď bych prosím dal prostor ještě přihlášeným ke změně programu. To bude pan poslanec Robin Böhnisch, pan poslanec Skopal a Jiří Papež. Prosím tyto tři poslance, kdyby - tedy ne najednou, ale postupně přednesli své návrhy. Prosím, pan poslanec Böhnisch.

 

Poslanec Robin Böhnisch: Dobré ráno. Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vzhledem k tomu, že včera na konci jednacího dne vypadl pevně zařazený bod, nebo nebyl projednán pevně zařazený bod 227, tedy druhé čtení tisku 765, druhé čtení novely zákona o právu na informace o životním prostředí, dovoluji si požádat o jeho pevné zařazení na pátek 19. 6. jako první bod po bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, první pevný bod. Je to první pevný bod po bloku třetích čtení. Je to tisk 227? Doufám, že je to tak správně.

Prosím pana poslance Skopala.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Pane předsedající, dovolte, abych navrhl bod č. 29, tisk 761, převod zemědělských a lesnických pozemků, jako první bod dnes ráno před třetími čteními. Důvod je, že pokud to jako druhé čtení neprojednáme, tak již nejsme schopni na této schůzi projednat třetí čtení i při zkrácení na 48 hodin. To je důvod, proč předřazuji tento bod ještě před třetí čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšel jsem tento návrh. Prosím pana poslance Jiřího Papeže. To je poslední, kterou tady mám ještě písemně přihlášenou změnu pořadu.

 

Poslanec Jiří Papež: Dobré ráno, kolegyně a kolegové, vážený pane místopředsedo. Já bych chtěl také požádat o změnu v pořadu schůze, a to chtěl bych požádat o to, aby bod 228, což je druhé čtení sněmovního tisku 662, byl zařazen jako první bod dnešního jednacího dne ještě před bod, který navrhoval můj předřečník pan kolega Skopal, který s tímto mým návrhem určitě bude souhlasit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Čili vy ještě urgentněji než poslanec Skopal, dokonce ještě před něho chcete bod 228. Uvidíme, co s tím Sněmovna udělá.

Prosím nyní ještě pana poslance Duba. Ten by mohl chtít ještě před všechny tyto urgentní body. Prosím.

 

Poslanec Tomáš Dub: Děkuji vám. Pane předsedající, já si dovoluji navrhnout zařadit zítra po bodu 138, zítra, to je ve čtvrtek 18. 6., po bodu 138 body 123, 127, 128 a 139 z ranku Ministerstva vnitra a dále hned po nich 102, 108 a 126 z ranku Ministerstva zahraničních věcí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, to je 123, 127, 128 a pak 102...?

 

Poslanec Tomáš Dub: 123, 127, 128, 139 a dále 102, 108 a 126.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: 102, 108 a 126? Důvod, proč to takhle chcete všechno zařadit?

 

Poslanec Tomáš Dub: To jsou mezinárodní smlouvy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Aha, to jsou mezinárodní smlouvy. Po bodu 138 ve čtvrtek, takže mezinárodní smlouvy. Už tomu rozumím, děkuji.

Ptám se jestli ještě někdo, když tak zagonguji a budeme hlasovat návrhy, které tu zazněly. Prosím ještě jednou, abyste se přihlásili. V pořadí, jak to bylo přednášeno, budeme hlasovat. Prosím všechny, dostavte se do sněmovny, budeme hlasovat o nových bodech schůze.

 

Přátelé, první návrh byl návrh přednesený panem poslancem Sobotkou, to byl antidiskriminační zákon, tuším 253. Byl tady návrh, abychom ho projednali jako druhý bod pevně zařazený dnes odpoledne. Je to návrh pevně zařadit antidiskriminační zákon jako druhý bod odpoledne dnes. Je to jasné?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení antidiskriminačního zákona dnes odpoledne, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 294. Přihlášeno je 154, pro hlasovalo 111, proti 7. Takže tento návrh byl přijat.

 

Další návrh byl pan poslanec Tluchoř. Navrhoval zařadit nový bod volba člena Rady České televize. Volili bychom to dnes v 18.30 po bodu 182. Na 18.30 zařadit volbu člena Rady České televize dnes. Je to jasné? Budeme hlasovat o tomto zařazení.

Kdo je pro, může rozhodnout o zařazení tohoto bodu na dnešek v 18.30, volba člena Rady České televize. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 295. Přihlášeno je 159, pro hlasovalo 149, proti 1. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Pak tady byl pan poslanec Böhnisch. Pan poslanec Böhnisch plédoval pro to, abychom bod č. 227, to je tisk 765, zařadili pevně na pátek po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 227 na pátek po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 296. Přihlášeno je 160, pro hlasovalo 131, proti 8. I tento návrh byl přijat.***




Přihlásit/registrovat se do ISP