(9.30 hodin)
(pokračuje Filip)

Mám tady přihlášku kolegy Kafky. Jde jenom o zmáčknutí dříve, než jsem zahájil hlasování. Takže návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Koníčka na zařazení bodu 183 pevně jako první bod zítra před třetí čtení, tedy před návrhy, které jdou z rozpočtového výboru. Když už tedy nebudeme probírat třetí čtení, tak ještě pověření orgánů Sněmovny.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 179. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 179 z přítomných 80 pro 70, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu pana poslance Skopala. Ten navrhuje dva body, dneska po 11. hodině jako druhý bod zařazení nového bodu zkrácení lhůty k zákonu o vysokých školách. - (Do sálu vchází premiér.) Dobrý den, pane premiére.

To bychom hlasovali v hlasování 180, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 180. (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Pardon. Prohlásím hlasování pořadové číslo 180 za zmatečné, protože ani já jsem nedosáhl toho, že by mi fungovalo hlasovací zařízení. Odhlásím vás všechny. Požádám vás o novou registraci. Prosím přihlaste se svými hlasovacími kartami. Potřebujeme ještě dva kolegy, abych mohl dát hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 180. Ptám se, kdo je pro zkrácení lhůty u zákona o vysokých školách. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 180 z přítomných 77 pro 62, návrh byl přijat.

 

Pan kolega Skopal navrhl ještě zařazení bodu 662, ale bylo vzneseno veto, nemůžeme dál hlasovat.

 

Budeme pokračovat návrhem pana kolegy Ohlídala, a to na středu 17. června jako první bod odpoledního jednání, tedy netýká se třetích čtení, bod č. 18, sněmovní tisk 505.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 181 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 181 z přítomných 79 pro 57, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Mezitím se přihlásil k faktické poznámce pan poslanec Václav Exner. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, tento bod jsme dneska právě přeřadili podruhé. Před chvílí jsme ho přeřadili na návrh pana poslance Šustra. Prosím, abyste vyjasnil, co tedy bude platit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je pravda. Otázka samozřejmě je, že platí zařazení podle pana poslance Šustra. Pokud nebude projednán zítra v pátek, pak je pevně zařazen na středu. Má někdo výhrady proti vysvětlení předsedajícího? Já chápu, že bod nelze dát dvakrát do programu. To je mi všechno jasné. Jediné, co mohu udělat, je prohlásit hlasování 181 za zmatečné, protože jde o to, že tady to bylo v bloku na žádost rozpočtového výboru a pan kolega Ohlídal tedy navrhl mimo tento blok. Platí rozhodnutí, které jsme učinili v bloku rozpočtových a hlasování pořadové číslo 181, druhé zařazení stejného tisku, prohlašuji za...

Pan kolega Ohlídal asi nebude spokojen s mým vysvětlením. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Vážený pane předsedající, jsem spokojen s vaším vysvětlením. Po dohodě s kolegou Šustrem stahuji svůj návrh, čili tím pádem platí návrh kolegy Šustra. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Je to rozhodnuto v pátek. Toto hlasování je tedy zmatečné, protože stažení návrhu zpět bylo až po hlasování.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana kolegy Miroslava Opálky, a to tisk 848 dnes jako čtvrtý bod. Je tomu tak?

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 182, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro zařazení dnes jako čtvrtého bodu bodu č. 55. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 182 z přítomných 79 pro 59, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Další návrh je pana poslance Šmída zařazení tisku 433 na středu příští týden jako třetí bod odpoledního jednání, tedy po pevně zařazených bodech.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 183, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro toto zařazení. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 183 z přítomných 79 pro 55, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem pana poslance Ludvíka Hovorky, to je zařazení nového bodu, kterým by bylo podání vysvětlení paní ministryně zdravotnictví k povolení sloučení zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven zítra po pevně zařazených bodech, čili v pátek po pevně zařazených bodech.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 184 a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 184 z přítomných 80 pro 48, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Nyní bychom se zabývali návrhem paní poslankyně Fialové, ta se přidala k panu kolegovi Kochanovi. Ač jemu vyhověno nebylo, tak přesto musím dát hlasovat o tomto návrhu, a to je zařazení bodu č. 82 za zdravotnické zákony, to znamená jako vlastně třetí bod středečního jednání. Je tomu tak? Pardon, úterního odpoledního jednání.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 185 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 185 z přítomných 79 pro 30, proti 30. Návrh nebyl přijat, to znamená, že stejně jako u kolegy Kochana. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP