Začátek schůze Poslanecké sněmovny
31. března 2009 ve 14.06 hodin
Přítomno: 187 poslanců 

 

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, poprosím vás, abyste se posadili a já mohl zahájit 54. schůzi Poslanecké sněmovny.

(Po chvilce.) Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 54. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odstavce 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 72 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána ve středu 25. března 2009 prostřednictvím poslaneckých klubů.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Pan poslanec Tluchoř - náhradní karta číslo 5, pan poslanec Paroubek - náhradní karta číslo 2.

 

Nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslankyni Kateřinu Konečnou a poslance Františka Laudáta. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh neregistruji, proto zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 116, proti 1. Konstatuji, že jsme ověřovateli 54. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Kateřinu Konečnou a pana poslance Františka Laudáta.

 

Pan ministr Pospíšil - náhradní karta číslo 1.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Hink, paní poslankyně Kateřina Jacques, pan poslanec Kvapil Tomáš, pan poslanec Schwippel Jan, od 16.30 hodin pan poslanec Skopal Ladislav, pan poslanec Suchánek Pavel.

Z vlády se omlouvá pan ministr Gandalovič - právě přichází, mám v podkladech, že se omlouvá, takže se neomlouvá, je přítomen. Dále se omlouvá pan ministr Langer, pan ministr Říman má také tady napsanou omluvenku, také je přítomen, takže pan ministr Schwarzenberg se omlouvá a pan ministr Svoboda Cyril.

Pan poslanec Krajíček - náhradní karta číslo 7 a pan poslanec Dědič - náhradní karta číslo 6.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 54. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odstavce 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhovat žádnou změnu ani doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 54. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen. Ještě zazvoním a zahájím hlasování o návrhu pořadu 54. schůze. Kdo s návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 2. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Budeme se tedy řídit schváleným pořadem a jako první bod máme

1.
Návrh zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění
pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 739/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2 

Tady musím konstatovat, že mi bylo doručeno veto padesáti poslanců, takže budeme projednávat tento návrh v normálním režimu. Upozorňuji, že nemůžeme projednávat tento návrh podle § 90 odstavce 2.

Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 739/1. Z pověření zastupitelstva předložený návrh zákona uvede hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas, kterého mezi námi vítám. Poprosím, pane hejtmane, abyste se ujal slova. Prosím, pane hejtmane, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP