Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
3. dubna 2009 v 11.15 hodin
Přítomno: 158 poslanců 

 

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dostavil se dokonce přímo předseda vlády, takže jsou už splněny všechny podmínky, které vyžaduje jednací řád Poslanecké sněmovny, a můžeme pokračovat.

Zahajuji další jednací den, věřím, že poslední, 52. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás ještě jednou vítám v tomto krásném a slunečném dopoledni a prosím vás, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Náhradní karty, které byly vydány pro 55. schůzi, myslím, nemusím opakovat, jsou platné i pro tuto schůzi, pokud někdo neohlásí opak.

Stejně tak chci učinit s omluvami z neúčasti na dnešním jednání této schůze. Myslím, že paní místopředsedkyně Talmanová přečetla všechny omluvené poslance a členy vlády a důvody, které byly sděleny Poslanecké sněmovně. Myslím, že nemusím ten seznam číst.

Po středečním rozhodnutí Poslanecké sněmovny nám na dnešní jednací den zůstaly k projednání tyto dva body: Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny, bod číslo 155, a Návrh na volbu členů rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie.

 

Přistoupíme nejdříve k přerušenému bodu

155.
Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny

Ještě jedna náhradní karta, číslo 16, pro pana poslance Novosada.

Tak jak jsme již ve středu 1. dubna sdělili, podle § 50 odst. 1 písm. t) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedu výboru v jeho funkci Poslanecká sněmovna. Dále jsme byli informováni, že předseda Poslanecké sněmovny obdržel sdělení, že na funkci předsedy výboru rezignoval poslanec David Rath a že zdravotní výbor zvolil nového předsedu pana poslance Jaroslava Krákoru.

Rovněž mandátový a imunitní výboru zvolil novou předsedkyni, a to paní poslankyni Hanu Šedivou, na místo uvolněné po bývalém poslanci Miroslavu Kalovi.

Dovolte mi, abych oznámil, že výbor pro evropské záležitosti dnes dopoledne zvolil novou předsedkyní výboru paní poslankyni Kateřinu Jacques.

Protože jsme rozpravu již ukončili, navrhuji, abychom hlasováním rozpravu znovu otevřeli, abyste se případně mohli vyjádřit.

 

Zahájím hlasování pořadové číslo 312 k znovu otevřené rozpravě. Kdo je pro, znovu otevřít rozpravu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 312 - z přítomných 120 pro 112, proti nikdo, rozprava byla znovu otevřena.

 

Konstatuji, že zatím nemám žádnou přihlášku do rozpravy k potvrzení předsedů výborů. Ptám se, kdo se do rozpravy hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování.

 

Nejprve budeme hlasovat o rezignaci: Poslanecká sněmovna konstatuje, že poslanec David Rath rezignoval na funkci předsedy výboru pro zdravotnictví.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 313 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 313 - z přítomných 129 pro 125, proti 2, návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o potvrzení předsedy výboru pro zdravotnictví. Kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedy výboru pro zdravotnictví potvrdili pana poslance Jaroslava Krákoru?

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 314 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 314 - z přítomných 133 pro hlasovalo 129, proti 1. Konstatuji, že jsme ve funkci předsedy výboru pro zdravotnictví potvrdili pana poslance Jaroslava Krákoru.

 

Budeme se nyní zabývat potvrzením funkce předsedkyně mandátového a imunitního výboru.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 315 a ptám se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedkyně mandátového a imunitního výboru potvrdili poslankyni Hanu Šedivou. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 315 - z přítomných 136 pro 134, proti nikdo, návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ve funkci předsedkyně mandátového a imunitního výboru potvrdili paní poslankyni Hanu Šedivou.

 

Nyní přistoupíme k poslednímu hlasování a to je potvrzení předsedkyně výboru pro evropské záležitosti.

O tom rozhodneme hlasováním pořadové číslo 316, které jsem zahájil, a ptám se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedkyně výboru pro evropské záležitosti potvrdili poslankyni Kateřinu Jacques. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 316 - z přítomných 135 pro 92, proti 7, návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ve funkci předsedkyně výboru pro evropské záležitosti potvrdili poslankyni Kateřinu Jacques.

 

Končím bod číslo 155. Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP