(18.20 hodin)
(pokračuje Langer)

Není tomu málo. Stejně tak díky této obstrukci nebudou moci využívat možnosti používání elektronických cestovních dokladů také občané cizích zemí, kteří přijedou do České republiky.

Rozumím tomu, co je parlamentní obstrukce. Prosím tedy jen, aby pan předseda Sobotka se jasně přihlásil k této obstrukci, která má bezprostřední dopady na občany České republiky, a nejenom České republiky. Můžeme si tady hrát různé hry. Myslím si ale, že každá hra má znát svou úroveň a má znát svou míru. V okamžiku, tak jak je to zde prezentováno, je jasné, že tu míru už neznáte. Brát si za rukojmí lidi v této zemi jen kvůli vaší hře mi připadá - eufemisticky řečeno - velmi nezodpovědné.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Ještě se hlásí o slovo pan předseda Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážené kolegyně a kolegové, já bych chtěl pouze konstatovat, že i koaliční kluby si během dnešního jednání braly poměrně dlouhé přestávky na jednání klubů. Nechápu, proč je v tuto chvíli rozporována žádost na přestávku klubu sociální demokracie. Dnes jsme žádnou takovou žádost nepodali, toto je poprvé během dnešního jednání. Podle mého názoru na to máme plné právo. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Této žádosti vyhovím. Ještě se o slovo hlásí ministr Ivan Langer.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Vážený pane místopředsedo, můžeme si vyzkoušet, jak funguje řízení schůze v praxi. Dovolte mi konstatovat, že kdyby pokrytectví mělo mít nějaké jméno, jmenuje se Bohuslav Sobotka.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Nemůžu dát slovo nikomu kromě těch, kteří mají přednostní právo, upozorňuji, protože neprobíhá rozprava.

Chtěl bych, aby Sněmovna odhlasovala procedurální návrh, na kterém se dohodli předsedové všech poslaneckých klubů. Podle tohoto návrhu se navrhuje vyřadit ze schváleného pořadu 52. schůze zbývající neprojednané body kromě bodů 155 a 109. První je návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny, druhý je návrh na volbu členů Rady Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Zítra, ve čtvrtek 2. dubna, by Poslanecká sněmovna nejednala a v pátek 3. dubna by byla nejprve zahájena 55. schůze, mimořádná, a po jejím dokončení by se doprojednal bod 155 a 109 této naší 52. schůze.

 

O návrhu na vyřazení zbývajících neprojednaných bodů a o tom, že tyto dva body doprojednáme v pátek po skončení mimořádné schůze, nechám hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit vyřazení neprojednaných bodů a zbylé dva, které jsem přečetl, projednat v pátek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 311 přihlášeno 124, pro hlasovalo 67, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Dovolte, abych ukončil dnešní jednací den. V pátek budeme pokračovat 55., mimořádnou schůzí Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemný večer.

 

(Schůze přerušena v 18.24 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP