(12.50 hodin)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vypořádali jsme se se všemi volebními body. Nyní prosím, abychom vyhlásili konání tajných voleb. Než tak učiním, dovolím si zopakovat způsob volby, který minule zejména u fondu kinematografie byl velkým kamenem úrazu.

Upozorňuji, že zde volíme deset lidí. Z šestnácti jmen, která budete mít na hlasovacím lístku, je možno kroužkem u čísla před jménem označit maximálně deset jmen. Všechna ostatní čísla před jménem je potřeba označit křížkem přes toto číslo. Pokud bude označeno kroužkem více než deset čísel před jmény, je hlasovací lístek neplatný. Stejně tak je neplatný ve všech ostatních úpravách hlasovacího lístku, tedy například neoznačení čísel před jmény, která nechcete volit. Pokud to neoznačíte křížkem, tak i takový hlasovací lístek je neplatný.

Omlouvám se za polopatičnost, ale při minulém hlasování neplatných lístků byla celá řada, a proto se snažím této situace vyvarovat.

Nyní bychom vyhlásili tajnou volbu s tím, že hlasovací lístky se začnou vydávat ve 12.55 hodin. Na vydávání lístků navrhuji dobu 20 minut do 13.15 hodin, následně zhruba 30 až 40 minut na sčítání hlasů. To se týká ale volební komise. Výsledky oznámím na začátku odpoledne.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane předsedo. Dámy a pánové, volby začnou ve 12.55 hodin tím, že začnou hlasovat členové organizačního výboru, který se sejde ve 13.05 hodin. Prosím, dejte přednost členům organizačního výboru, aby se zasedání tohoto orgánu mohlo řádně uskutečnit. Sněmovna bude pokračovat ve 14.30 hodin. Měli bychom pokračovat těmi body, které jsou na řadě, to znamená přerušené body 1, 2 atd. Do jaké míry k tomu dojde, v tuto chvíli se neodvážím předvídat.

 

(Jednání přerušeno ve 12.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP