(9.20 hodin)

Poslanec Pavel Severa: Ano, tak se omlouvám. Ale abychom se nezabývali samými komisemi, tak toto vetujeme.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám nerozumím, možná je to účelem.

 

Poslanec Pavel Severa: Abychom se nezabývali jenom samými komisemi, tak toto vetujeme.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vetujete tedy i volbu předsedy komise?

 

Poslanec Pavel Severa: Ano. Dále navrhuji, abychom zařadili tisk číslo 685 a tisk 686, což jsou ekonomické daňové zákony, které bychom měli projednat. Navrhuji, aby byly zařazeny jako první a druhý bod prvého čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Dívám se, kdo se ještě hlásí s návrhem na změnu programu. Už nikoho nevidím, takže bychom mohli pomalu začít hlasovat. Doufám, že jsou všichni stále v sále, takže se můžeme pustit do hlasování návrhů, které zde právě odezněly a kterými bychom ještě upravili pořad právě schválené schůze.

 

První návrh, který zde zazněl, byl návrh pana poslance Sobotky. Připomenu, že se týkal zařazení čtyř bodů. Původně první čtyři body, které jsme schválili na včerejšek, ale vzhledem k tomu, že jsme včera nezačali, tak jsme je samozřejmě nemohli projednat. Takže se jedná o původní první čtyři body, které už byly odhlasované, pevně zařadit. První bod je zpráva premiéra o kauze kolem poslance Petra Wolfa a Marka Dalíka. Druhý bod byl navrhovaný panem poslancem Bublanem a týkal se zproštění mlčenlivosti pana poslance Tichého. Třetí bod byl také pan poslanec Bublan. Bylo to zřízení vyšetřovací komise. Čtvrtý bod byl návrh pana poslance Filipa a týkal se zřízení dočasné komise pro otázky politického ovlivňování justice. To byl návrh pana poslance Filipa. Tyto čtyři body je návrh pevně zařadit na dnešní schůzi po pevně zařazeném vlastně jediném bodu, protože tím, že pan premiér Topolánek stáhl ty dva body, tak vlastně zůstal dnes ráno jeden jediný pevně zařazený bod. Po tomto jednom je návrh, aby byly zařazeny tyto čtyři. To je to, o čem bych navrhl hlasovat. Pokud to nikdo nezpochybňuje, že bychom ty čtyři body hlasovali najednou, tak bych to nechal hlasovat najednou. Takže pevné zařazení těchto čtyř bodů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, pevně je dnes zařadit po prvním pevném bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 71, přihlášeno je 191, pro hlasovalo 98, proti 8. To by znamenalo, že pevné zařazení čtyř bodů bylo schváleno. Takže první pevné zařazení máme schváleno.

 

Máme tu další návrh. To byl návrh pana poslance Rabase. Pan poslanec Rabas navrhoval vyřadit tisk 511. Připomínám, že to byla ochrana volně žijících živočichů a rostlin, a to zdůvodnění zde pan poslanec Raba přednesl, takže to snad nemusím opakovat. Budeme tedy hlasovat o vyřazení tisku 511, třetí čtení, bod 86.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tento bod podle návrhu poslance Rabase, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 72, přihlášeno je 191, pro hlasovalo 179, proti 4. Takže tento návrh na vyřazení byl přijat.

 

Nyní tam byl pan poslanec Tejc, který chtěl navrhnout rozšíření voleb. Tento návrh byl vetován panem poslancem Severou, což je podle jednacího řádu možné, takže tento návrh já nemohu nechat hlasovat

 

Další návrh byl pan poslanec Koníček. Pan poslanec Koníček navrhoval vyřadit bod, který je ve starém řazení 83., v novém počítání 74. Jedná se o tisk 476. Je to bod - účastníci politického odboje, první čtení. Pan poslanec Koníček navrhuje bod vyřadit z pořadu schůze. O tom teď budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu z programu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 73, přihlášeno je 188, pro hlasovalo 87, proti 91, takže návrh na toto vyřazení byl zamítnut. Někdo provádí kontrolu, prosím o strpení. (Probíhá kontrola hlasování.)

 

Prosím, pan místopředseda Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážený pane místopředsedo, pane premiére, paní a pánové, omlouvám se Poslanecké sněmovně, ale hlasoval jsem ano, mám tam křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme námitku pana místopředsedy Filipa, který zpochybňuje hlasování. Nechám hlasovat o jeho námitce.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana místopředsedy Filipa, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 74, přihlášeno bylo 191, pro hlasovalo 131, proti 19. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Koníčka, ve kterém navrhoval tisk 476 vyřadit z pořadu schůze. Takže ještě jednou o stejném.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit bod z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 75, přihlášeno je 186, pro hlasovalo 88, proti 90. Takže toto hlasování by také svědčilo pro to, že bod vyřazen nebude. Ale ještě to necháme celé zkontrolovat. (Probíhá kontrola hlasování.)

 

Myslím, že můžeme jet dále. Že by ne? Hlásí se paní poslankyně Marková.

 

Poslankyně Soňa Marková: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já se omlouvám Poslanecké sněmovně, ale sjetina mi ukázala, že tam mám něco jiného, než jsem hlasovala. Děkuji. Mám tam křížek. Zpochybňuji hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP