(11.30 hodin)
(pokračuje Filip)

Rozhodneme o tom hlasováním pořadové číslo 306, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 306 z přihlášených 179 přítomných poslanců pro 15, proti 88, návrh nebyl přijat.

 

Nyní prosím zpravodaje, aby oznámil postup při vlastním hlasování, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a vyjádření před hlasováním, stejně jako pan ministr vnitra. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dovolte, abych vás seznámil se strukturou hlasování ve třetím čtení tisku 598, návrh zákona o základních registrech.

Za prvé by to bylo hlasování o zpětvzetí pozměňovacího návrhu B1, čili to, co jsem avizoval ve svém vystoupení. Za druhé, nebo bodem druhým hlasovacím, by bylo postupné hlasování po jednotlivých pozměňovacích návrzích ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu v pořadí B2, C, D1 až D22 jako komplex, a E1 a E2. Potom za třetí bod už jedno hlasování by byl komplexní bod o pozměňovacím návrhu uvedeném A v materiálu, který jste dostali, ve znění již přijatých pozměňovacích návrhů. A na závěr je hlasování o zákonu jako celku ve znění komplexního pozměňovacího návrhu upraveného některými dílčími pozměňovacími návrhy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, rozuměli všichni. Pro jistotu rozhodneme hlasováním o schválení tohoto postupu. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování 307 z přítomných 182 poslanců pro 172, proti nikdo, postup hlasování byl schválen.

 

První návrh, to je zpětvzetí bodu B1. Prosím stanoviska. Zpravodaj souhlasil. (Ministr Langer: Můj překvapující souhlas.)

Zahájil jsem hlasování číslo 308. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 308 z přítomných 181 poslance pro 171, proti 1, zpětvzetí Poslanecká sněmovna odsouhlasila.

 

Prosím jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dalším pozměňovacím návrhem bude bod B2. (Zpravodaj i ministr vyslovili souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, zahájil jsem hlasování číslo 309 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 309 z přítomných 182 poslanců pro 167, proti nikdo, návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Další návrh je písmeno C. Jenom upřesním, jedná se o sídlo úřadu. Tady bohužel nedoporučuji Olomouc. (Ministr Langer: S omluvou všem Olomoučanům nesouhlasím.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 310 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 310 z přítomných 182 poslanců pro 47, proti 72, návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Další návrh je bod v pozměňovacím návrh předneseném poslancem Petrů označený D1 až D22. Doporučuji. (Ministr Langer: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 311 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 311 z přítomných 182 poslanců pro 173, proti 1, návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: A dalším jsou dva pozměňovací návrhy přednesené panem poslancem Wolfem označené E1, E2. Doporučuji. (Ministr Langer: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, zahájil jsem hlasování číslo 312 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 312 z přítomných 182 poslanců pro 135, proti 10, návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Teď bychom měli hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem A, dle znění již přijatých pozměňovacích návrhů. Doporučuji. (Ministr Langer: Velký souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 313 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 313 z přítomných 182 poslanců pro 170, proti 2, návrh byl přijat.

 

Nyní bychom tedy hlasovali o návrhu jako celku, protože všechny návrhy podle schválené procedury byly prohlasovány.

O tom rozhodneme hlasováním pořadové číslo 314, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro návrh zákona. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 314 z přítomných 182 poslanců pro 131, proti 7, návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s vládním návrhem zákona o základních registrech a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o základních registrech), podle sněmovního tisku 598, ve znění schválených pozměňovacích návrhů. S návrhem zákona byl vysloven souhlas.

O slovo se přihlásil pan ministr vnitra Ivan Langer, prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Děkuji všem, kteří se na této téměř dvouleté práci podíleli. Je to vskutku velké, dodávám společné, dílo. Vážím si toho. Díky.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministrovi. Ještě pan zpravodaj.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Vážené kolegyně a kolegové, já přes tu atmosféru, která vznikla v průběhu tohoto projednávání, bych vám všem jako člověk, který se v této oblasti pohybuje, si velice dobře pamatuju, jak na mnohých jednáních, konferencích atd. seděli i zástupci opozice a možná už v té době měli zájem se pokoušet tyto věci změnit, takže dneska jsme toto společné dílo završili s vámi. Není to jenom věc Ivana Langera jako ministra, je to věc Poslanecké sněmovny. Já bych vám všem chtěl také poděkovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tak. Děkuji. A budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze. Na informační tabuli máte, že dalším bodem je bod č. 126, ale zároveň platí usnesení Poslanecké sněmovny, že prvním bodem po 11. hodině, a to 11.39 určitě je, je bod číslo 219.

 

219.
Návrh poslanců Petra Gandaloviče, Jiřího Papeže, Zdeňka Macha, Pavla Kováčika,
Ladislava Skopala a Jiřího Hanuše na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 678/ - druhé čtení

 

Návrh za navrhovatele uvede poslanec a ministr zemědělství Petr Gandalovič. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP