(19.10 hodin)

Poslanec Václav Mencl: Děkuji. Zemědělský výbor dne 10. září 2008 tuto zprávu projednal a doporučuje Poslanecké sněmovně tuto zprávu vzít na vědomí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Z místa se taktéž nikdo nehlásí, proto všeobecnou rozpravu končím. Přistoupíme k rozpravě podobné. Taktéž nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa se taktéž nikdo nehlásí. Končím podrobnou rozpravu.

 

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, tak jak je přednesl pan zpravodaj. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 290 z přítomných 95 poslankyň a poslanců pro návrh 70, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto usnesením byl vysloven souhlas. Končím bod číslo 194.

 

Zahajuji bod číslo 195. Je jím

 

195.
Výroční zpráva o činnosti Pozemkového fondu České republiky za rok 2007
a Roční účetní závěrka Pozemkového fondu České republiky za rok 2007
/sněmovní tisk 565/

 

Tento materiál uvede pan ministr Bursík. Prosím, pane ministře, ujměte se slova.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Děkuji pěkně, pane předsedo. Tedy výroční zpráva o činnosti Pozemkového fondu a roční účetní uzávěrka téhož za rok 2007 - tyto zprávy a uzávěrku projednala vláda v červenci minulého roku a doporučila Sněmovně tyto dokumenty schválit. Zpráva obsahuje statistiku, kolik tisíc hektarů spravuje Pozemkový fond, jaký je ostatní majetek, jak vypořádával nároky oprávněných osob, kolik půdy převedl atd., čili standardní výroční zpráva o činnosti Pozemkového fondu. Prosím o její schválení. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal zemědělský výbor, jehož usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 565/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru poslanec Daniel Petruška a informoval nás o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Daniel Petruška: Děkuji. Vážené kolegyně, vážení kolegové, zemědělský výbor na své 30. schůzi, která se konala 5. listopadu 2008, tuto zprávu projednal a doporučuje ji Sněmovně ke schválení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa se také nikdo nehlásí, proto všeobecnou rozpravu končím. Přistoupíme k rozpravě podrobné, do které taktéž nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa se také nikdo nehlásí, proto podrobnou rozpravu končím.

 

Budeme hlasovat o usnesení, tak jak je přednesl pan zpravodaj. Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 291 z přítomných 95 poslankyň a poslanců pro návrh 73, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto usnesením byl vysloven souhlas. Končím bod číslo 195.

 

Zahajuji bod číslo 196. Je jím

 

196.
Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku
na území České republiky v roce 2007 (ve srovnání s rokem 2006)
a Zpráva o plnění úkolů vyplývajících ze Strategie prevence kriminality
na léta 2004 až 2007 a o úkolech na rok 2008
/sněmovní tisk 536/

 

Tento materiál uvede pan ministr Bursík. Prosím, pane ministře, ujměte se slova.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Děkuji, pane předsedo. Tedy opět v zastoupení pana ministra vnitra Langera předkládám zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku v České republice v roce 2007. Zpráva obsahuje statistiku počtu trestných činů, kde došlo k nárůstu o 6,2 %; ve srovnání s rokem 2006 vzrostl počet objasněných trestných činů o 3,9 %. Uvádí příčiny nárůstu. Nejvyšší podíl na kriminalitě zaujímá hlavní město Praha. Součástí zprávy je samostatná příloha o problematice extremismu na území České republiky v roce 2007.

Já nebudu pokračovat v dalším detailnějším popisu. Doporučuji Poslanecké sněmovně toto schválit a pustit do dalšího čtení. Děkuji pěkně.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal výbor pro bezpečnost, jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 536/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Jiří Čepelka a informoval nás o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Čepelka: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, výbor pro bezpečnost tento materiál projednal na svém zasedání 9. září loňského roku. Po projednání a přednesu pana ministra Ivana Langera přijal usnesení, kde doporučuje Poslanecké sněmovně vzít tento materiál na vědomí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Z místa se nikdo nehlásí, proto všeobecnou rozpravu končím. Přistoupíme k rozpravě podrobné, do které taktéž nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa se také nikdo nehlásí. Proto podrobnou rozpravu končím.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu usnesení, tak jak je přednesl pan zpravodaj. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 292 z přítomných 94 poslankyň a poslanců pro návrh 61, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto usnesením byl vysloven souhlas. Končím bod číslo 196.

 

Zahajuji bod číslo 197. Je jím

 

197.
Zpráva o situaci v oblasti migrace na území České republiky za rok 2007
/sněmovní tisk 569/

 

Tento materiál uvede pan ministr Bursík. Prosím, pane ministře, ujměte se slova.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Děkuji, pane předsedo. Předkládám zprávu o situaci v oblasti migrace na území České republiky za rok 2007. Tento rok byl pro Českou republiku významný, neboť se nesl ve znamení praktického dokončení jejího vstupu do schengenského prostoru. Zpráva mapuje problematiku migrace cizinců na území České republiky a přináší základní analýzu migračních trendů. Jedná se o zvyšování počtu cizinců pobývajících legálně v České republice. V roce 2006 došlo k nárůstu o 43 144, v roce 2007 o 70 631 cizinců. Dalším z migračních trendů je snižování počtu osob odhalených při nelegální migraci, opět výrazné snížení o 4000, resp. 8000 osob v roce 2007. Znamená to jednoznačně, že význam České republiky jako imigrační země stoupá. Stoupá počet cizinců, kteří mají zájem žít, pracovat a plně se integrovat do naší společnosti. Dalším pozitivem je, že ani po vstupu České republiky do schengenského prostoru se nezvýšila na jejím území nelegální migrace.

Děkuji za pozornost a rád bych požádal Sněmovnu, aby vzala tuto zprávu na vědomí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal výbor pro bezpečnost, jehož usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 569/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru poslanec František Bublan, informoval nás o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec František Bublan: Dámy a pánové, zprávu o migraci nebo v oblasti migrace za rok 2007 výbor pro bezpečnost projednal a v přijatém usnesení doporučuje Poslanecké sněmovně vzít tuto zprávu na vědomí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa se také nikdo nehlásí, proto všeobecnou rozpravu končím. Přistoupíme k rozpravě podrobné, do které taktéž nemám žádnou písemnou přihlášku, z místa také nikoho neregistruji, proto podrobnou rozpravu končím.

 

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, tak jak je přednesl pan zpravodaj. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 293 z přítomných 95 poslankyň a poslanců pro návrh 59, proti nikdo. Konstatuji, že s usnesením byl vysloven souhlas. Končím bod číslo 197.

 

Zahajuji bod 198. Je jím

 

198.
Informace o splácení dluhů obcí vzniklých neplněním smluvních podmínek
o poskytnutí finanční podpory ze Státního fondu životního prostředí ČR
v rámci realizace programu 2.4. Program rozvoje infrastruktury malých obcí
/sněmovní tisk 551/

 

Tento materiál uvede místopředseda vlády a ministr životního prostředí Martin Bursík. Prosím, pane ministře, ujměte se slova.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP