(Jednání pokračovalo v 9.45 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, půlhodinová pauza uplynula, je 9.45 hodin, takže můžeme pokračovat v jednání, které jsme přerušili. Jenom mi dovolte jednu poznámku na úvod. Já jsem si ověřoval ty omluvy, které tady byly, a musím říci, že všechny omluvy poslanců a ministrů byly řádně podány do Kanceláře předsedy Sněmovny. Já bych vás proto rád požádal, abyste to příště, pokud si to rozmyslíte nebo zjistíte, že nikam nepojedete, sdělili. Protože omluvy tady byly připraveny řádně. To, že neplatí, je způsobeno tím, že vy jste je nestáhli nebo neinformovali o tom, že omluvy neplatí. Takže prosím, aby v tom byl příště lepší pořádek, aby pokud si to někdo rozmyslí nebo změní názor, omluvu z Kanceláře předsedy Sněmovny stáhl nebo aby dal informaci, že omluva už neplatí, že tady zůstává. O to vás žádám, protože to, co jsem tady dnes přečetl, se ukázalo, že z 90 % neplatí.

Pan poslanec Petr Rafaj má náhradní kartu číslo 7.

Ještě k těm omluvám - jenom to uvedu na pravou míru. Pochopil jsem to tak, že z poslanců tu není pan poslanec Tomáš Kvapil, z ministrů je nepřítomen premiér Mirek Topolánek, je nepřítomen ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, Alexandr Vondra a v případě Miroslava Kalouska ta omluva platí až pro odpoledne. Takže to je upřesněný stav omluv pro dnešní jednání Sněmovny.

A nyní bychom měli hlasovat o návrzích na změnu programu, které tady byly podány. Zazvoním na ty, kteří tu ještě nejsou, a budu předkládat návrhy tak, jak šly po sobě. Doufám, že jste všichni na místech, a budeme hlasovat.

První návrh, který byl podán, byl návrh pana poslance Vojíře. Ten se týkal energetického zákona, tisk 566. Pan poslanec Vojíř navrhoval, abychom tento tisk zařadili pevně na pátek 13. 2. za pevně zařazené body. Je tu návrh všechny vás odhlásit, tak vás všechny odhlašuji, musíte se znovu přihlásit.

Pan poslanec Tlustý má náhradní kartu číslo 10.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Vojíře pevně zařadit energetický zákon na pátek 13. 2. po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pevně zařadit energetický zákon takto, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 221, přihlášeno je 196, pro hlasovalo 103, proti 61, takže tento návrh na změnu programu nebo pevné zařazení byl přijat.

 

Další bod. To byl návrh pana poslance Borise Šťastného a týkal se tisku 504. Tisk 504 zařadit jako první bod dnes. Pokud by se nedokončil, pokračovat prvním bodem odpoledne, tak to bylo pojato. Takže budeme hlasovat o tomto návrhu pana poslance Šťastného, 504 zařadit teď jako první bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit to takto, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 222, přihlášeno je 195, pro hlasovalo 100, proti 92.

 

Probíhá kontrola hlasování. Pan poslanec Škromach.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, když jsem pohlédl na své hlasovací zařízení, svítí mi tam ano, přestože jsem chtěl hlasovat ne, takže zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to námitka pana poslance Škromacha, o které budeme neprodleně hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 223, přihlášeno je 196, pro hlasovalo 140, proti 31, takže námitka byla přijata a my to hlasování budeme opakovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP