(9.50 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko zpravodaje? (Kladné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijmout toto doprovodné usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přihlášeno je 197, pro hlasovalo 185, proti jediný. Návrh byl přijat. Je tam ještě jeden.

 

Poslanec Jan Hamáček: A nyní bychom se dostali k doplnění usnesení o formulaci kolegy Exnera, který v bodě 2 tohoto přijatého usnesení navrhuje doplnit za slova "vyplývající z československého zákonodárství" slova "a mezinárodních smluv".

Takže celý odstavec by zněl: "Právní status, který je přiznáván Listině základních práv Evropské unie, proto bez jakýchkoliv pochybností zajišťuje, že tato nemůže působit retroaktivně a zpochybnit tak právní a majetkové vztahy vyplývající z československého zákonodárství a mezinárodních smluv, zejména z let 1940 až 1946, jakož ani dosavadní judikaturu evropských a vnitrostátních soudů, která tyto právní a majetkové otázky řeší."

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko zpravodaje? (Záporné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijmout tento doplněk k doprovodnému usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přihlášeno je 197, pro hlasovalo 39, proti 67. Tento text byl zamítnut. A to je zřejmě vše.

 

Poslanec Jan Hamáček: Pane místopředsedo, já mám pocit, že ještě by tady zbývalo k hlasování to původní usnesení výboru pro evropské záležitosti, ale vzhledem k tomu, že usnesení přijaté je pouze formulační změnou původního usnesení, tak mám za to, že není potřeba o něm hlasovat, že je nehlasovatelné, a tudíž bychom se vypořádali se všemi návrhy tak, jak zazněly v rozpravě.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, hlásí se pan poslanec Hrnčíř.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Vážený pane místopředsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, při hlasování číslo 11 jsem hlasoval ano, ale na sjetině mám ne. Hlasování nezpochybňuji, je to jenom pro záznam.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jan Špika se hlásí. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Špika: Pane předsedající, dámy a pánové, i já se musím omluvit. Nezpochybňuji hlasování. Na sjetině mám křížek, hlasoval jsem pro. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě někdo? Ne. Myslím, že můžeme definitivně konstatovat, že v tomto bodu jsme vyslovili souhlas s ratifikací Lisabonské smlouvy. Je to jediný bod, který byl obsahem 46. schůze. Já ukončuji jeho projednávání. Děkuji zpravodaji a ukončuji také 46. schůzi.

Přerušuji jednání Sněmovny na 15 minut. Začneme jednat v 10.10 hodin.

 

(Schůze skončila v 9.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP