(17.10 hodin)
(pokračuje Gandalovič)

Na druhé straně si myslím, že je potřebné, aby každý rodič, každá rodina cítili i svoji odpovědnost za správnou a zdravou výživu dětí. To znamená že k té dotované ceně přece jenom musejí dodat i určitou část ze svého. Myslím si, že tak je to správné. My se pochopitelně nebráníme dalším diskusím. Průběh programu školní mléko budeme dále vyhodnocovat a rád přednesu zemědělskému výboru nějaké vyhodnocení řádově třeba po půlročním fungování. Takže k tomuto se zavazuji.

Pokud se týká programu ovoce do škol, to je další z nových ambiciózních plánů Evropské unie, jak řešit řadu oblastí života lépe než naše rodiny, naši vlastní lidé. Myslím si, že pořád platí, že o tom, jak se stravujeme, a o tom, co jíme, umíme rozhodnout podstatně lépe sami ve svých rodinách a nemusíme na to mít rady z Bruselu. Pokud ovšem přijde na to, že v rámci Evropské unie budou nějaké prostředky k dispozici pro podporu takového programu, tak vás mohu ubezpečit, že udělám všechno pro to, abychom je co nejefektivněji vyčerpali.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministru zemědělství. (Hlásí se poslanec Skopal.) Pane poslanče, já jsem považoval slovo ministra zemědělství za slovo závěrečné. Jestli chcete, můžete samozřejmě vystoupit v podrobné rozpravě, v tom vám nebráním, a navrhnout a odůvodnit své případné usnesení. Proto jsem se ptal, jestli mohu skončit obecnou rozpravu, a pan ministr vystoupil se závěrečným slovem.

Ano, otevírám rozpravu podrobnou. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku a ptám se, kdo se do ní hlásí. Nikoho nevidím, ale vyzvu pana zpravodaje, aby zopakoval návrh na usnesení. Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Mach: Návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2009, sněmovní tisk 666, schválit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo jiný návrh? Chce někdo vystoupit v podrobné rozpravě? Není tomu tak, i podrobnou rozpravu končím.

Opět vyzvu gongem kolegy, kteří mají zájem hlasovat o tomto usnesení, aby se vrátili do Sněmovny... Počet přihlášených je trvalý.

 

O návrhu usnesení o rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2009 rozhodneme v hlasování 144, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 144 ze 176 přítomných pro 114, proti 1, ostatní se zdrželi. Návrh usnesení byl přijat. Konstatuji, že rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2009 byl schválen.

 

Děkuji panu ministru zemědělství, děkuji panu zpravodaji Zdeňku Machovi a končím bod č. 7. Tím jsme vyčerpali pořad 45. schůze Poslanecké sněmovny.

 

Nyní vás ještě nepropustím, ale požádám předsedy jednotlivých poslaneckých klubů, aby se ke mně dostavili a projednali jsme další pokračování dnešního odpoledního, nebo podvečerního jednání. (Porada u předsedajícího.)

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, po poradě s předsedy klubů jsme po ukončení této schůze rozhodli, že teď přeruším jednání do 17.30. V 17.30 zahájíme schůzi 44., ve kterému budeme projednávat zejména třetí čtení návrhů zákonů, které jsme projednali v minulém týdnu, tedy budeme hlasovat ve třetím čtení. Na tom je shoda. Budeme jednat cca do 19 hodin.

Děkuji a vyhlašuji přestávku do 17.30 hodin.

 

(Schůze skončila v 17.27 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP