(10.20 hodin)
(pokračuje Bohdalová)

Protože pokud se takto nestane, tak většinou se tyto peníze nerozdělují na mzdy tak úplně spravedlivě, pokud zůstávají v nadtarifní složce.

2. Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky doporučuje vládě ČR přesunout nepedagogické pracovníky do stupnice platových tarifů uvedené v příloze č. 2 k nařízení vlády č. 564/2006 Sb.

Děkuji vám za pozornost a za podporu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď bych požádal Karla Sehoře. Připraví se Karel Šidlo.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi načíst usnesení hospodářského výboru z 35. schůze z 13. listopadu 2008. Načítám dva body, protože nebylo přijato usnesení rozpočtového výboru.

1. Navýšit program ISPROFIN 227530 Podpora kombinované dopravy z 0 korun na 100 mil. korun na vrub ostatních výdajů ústředního orgánu, položka 5171, § 2212.

2. Navýšit program ISPROFIN 127040 Rozvoj inteligentních dopravních systémů a bezpečnosti v silniční dopravě z 0 korun na 100 mil. korun. Z toho 85 mil. korun na posílení bezpečnosti silničního provozu a 15 mil. korun na zkvalitnění dovedností profesionálních řidičů pořízením výcvikového simulátoru na vrub ostatních výdajů ústředního orgánu, položka 5171, § 2212.

Jde o přesun v rámci jedné kapitoly se souhlasem Ministerstva dopravy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Karel Šidlo. Připraví se Václav Snopek.

 

Poslanec Karel Šidlo: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl zařazení nových akcií do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, a to příspěvek na rekonstrukci hřiště a výstavbu umělého trávníku fotbalového klubu FC Cheb ve městě Cheb, Karlovarský kraj, ve výši 9 mil. korun.

Fotbalový klub Cheb hraje dlouhodobě krajský přebor Karlovarského kraje. Má kromě dalšího družstva dospělých sedm mládežnických družstev a s ohledem na velké zatížení a podhorskou oblast je nutné vybudovat místo škvárového hřiště hřiště s umělou trávou. Město Cheb se zavázalo v případě získání příspěvku ze státního rozpočtu přispět částkou 3,5 mil. korun. Fotbalový klub nedisponuje takovými prostředky, aby si dokázal akci zafinancovat, a proto žádá o pomoc ze státního rozpočtu v roce 2009. Hřiště s umělou trávou ve městě Cheb není, ale bylo by významnou pomocí pro celé fotbalové hnutí na Chebsku.

Další položka je oprava místní historické památky, kostela sv. Jana Křtitele v obci Kostelec u Stříbra, IČO 00479292, Plzeňský kraj, ve výši 3 mil. korun, z důvodu poškození následkem povětrnostních podmínek v uplynulých letech.

Další položka je oprava místní historické památky, kostela sv. Martina v obci Klenčí pod Čerchovem, Plzeňský kraj. Jedná se o částku ve výši 4 mil. 500 tisíc korun. Jedná se o opravu pláště kostela.

Všechny uvedené částky by měly jít na vrub rozpočtové rezervy. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Další pan poslanec Václav Snopek. Připraví se Pavel Suchánek.

 

Poslanec Václav Snopek: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolím si předložit dva požadavky na pokrytí ze státního rozpočtu. Již podruhé předstupuji před ctěnou Sněmovnu s návrhem na pokrytí rozpočtu v částce 7 mil. na vybudování školního hřiště Základní školy města Račice, IČO 273481. A druhý požadavek je pokrytí položky výtah pro imobilní účastníky smutečních obřadů v krematoriu Pardubice, jež je majetkem Služeb města Pardubice, ve výši 1 mil. IČO 25262572.

Obě dvě položky pokrýt z rezervy Všeobecné pokladní správy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď bych dal prostor paní místopředsedkyni Talmanové. Pak tedy Pavel Suchánek.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte mi provést technické zpřesnění jedné položky obsažené v pozměňovacím návrhu k tabulkové části, tak jak jej předložila oponentní zpráva menšiny poslanců rozpočtového výboru. Jedná se o tabulku II. výdaje, položku 5/292, pivoňský klášter, dokončení statického zajištění kostela, odvodnění. Ráda bych upřesnila příjemce případné dotace. Je jím občanské sdružení pivoňského kláštera Aurelius s IČO 26545080. Jinak faktické určení dotace, tedy statické zajištění a odvodnění Pivoňského kláštera, zůstává.

Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď poprosím pana poslance Pavla Suchánka. Je tady? Je na cestě. Tak ho odložím. Pan poslanec Radko Martínek v tom případě. Připraví se Jaroslav Krákora. Požádám Radko Martínka. (Není přítomen.)

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážené kolegyně, vážení kolegové, jenom technická informace. Já bych chtěl požádat všechny, kdo předkládají pozměňovací návrhy, aby mi pro jistotu ten návrh, tak jak je zvykem, ještě odevzdali. Někteří kolegové tak činí, někteří kolegové a kolegyně tak nečiní. Pro jistotu, protože pak bude potřeba, abychom skutečně studovali originální návrhy, tak jak byly předloženy, aby došlo k co nejmenšímu zkreslení. Ještě jednou prosím, sedím zde u lavice zpravodajů a prosím o odevzdání kopií vašeho návrhu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já teď odkládám Pavla Suchánka a Radko Martínka. Požádám Jaroslava Krákoru a připraví se Josef Čerňanský. Prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, vážené kolegyně, kolegové, já mám pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2009, kapitola 396 Státní dluh, úroky státního dluhu. V rámci výdajů státního rozpočtu, kapitoly 396 Státní dluh, úroky státního dluhu, navrhujeme přesunutí finančních prostředků ve výši 1 mld. korun do kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví na zvýšení platu lékařům, sestrám a jiným odborným pracovníkům ve zdravotnictví zaměstnaným v příspěvkových organizacích.

Krátké zdůvodnění. Vysoká míra inflace. Za druhé určité zmrazení platů těchto zdravotníků v minulých letech. A za třetí odchody zdravotnických pracovníků, hlavně sester, z určitých oddělení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď bych poprosil Josefa Čerňanského. Pak se přihlásil Radko Martínek a pan poslanec Severa.

 

Poslanec Josef Čerňanský: Dobrý den, dámy a pánové, dovolte mi, abych i já tady načetl pozměňovací návrh, a sice přesun částky 5 mil. 250 tisíc korun z kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, do kapitoly 315 Ministerstvo životního prostředí, program 115220 Podpora udržitelného využívání zdrojů energie, částku 5 mil. 250 tisíc korun. Finanční prostředky budou použity pro město Kryry z okresu Louny a bude to na akci stavební úpravy stávajících objektů základní a mateřské školy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP