Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
19. prosince 2008 ve 14.05 hodin

Přítomno: 197 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 44. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. (V sále je rušno.)

O náhradní kartu požádala paní poslankyně Konečná, má náhradní kartu č. 4, pan poslanec Bublan má náhradní kartu č. 6, pan poslanec Bratský má náhradní kartu č. 7 a pan poslanec Bauer náhradní kartu č. 5.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, než budeme pokračovat, prosím, abyste se ztišili. Poté bude pokračovat 44. schůze, kterou jsem před chvílí zahájil.

Pan poslanec Tluchoř má náhradní kartu č. 8, pan poslanec Hamáček č. 9.

O omluvu z dnešního jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Boháč - zdravotní důvody, paní poslankyně Zelenková - zdravotní důvody. Z členů vlády pan ministr Gandalovič a pan ministr Schwanzenberg.

Dnešní jednání přerušené 44. schůze zahájím bodem č. 15, sněmovní tisk 590.

Pan poslanec Petruška má náhradní kartu č. 11.

Poté budeme pokračovat zbývajícími body této schůze, a to body 16, 22, 23 a 24.

Protože budeme projednávat i návrh zákona ve třetím čtení, je třeba dát hlasovat o vyčlenění jiných hodin pro jeho projednávání - jednací řád § 95a.

Pan předseda klubu KSČM Kováčik se hlásí o slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, pane předsedo. Paní a pánové, nebojte se, nezdržím vás dlouho, bude to jen chviličku klidu a vnímání. Děkuji vřele.

Hlavní faktorem všeho, co člověk dělá, hlavním průvodcem naším životem je čas, protože ten jediný se nedá ošidit. A čas utíká čím dále tím rychleji, měříme ho různými metodami, hodinami, stopkami a mimo jiné také kalendáři. Člověk vynalezl již dávno k měření dlouhodobého času kalendář.

Dovolím si v této chvíli před vás předstoupit jako každý rok, abych v honičce, kterou poslední dobou máme nebo také způsobujeme jiným, vám a vaším prostřednictvím i lidem v České republice ve všech koutech, městech a vesnicích popřál, aby vánoční svátky proběhly v klidu, možná v rozjímání, vždycky se štěstím. Také popřeji, abychom příští rok měli nejen pevně nervy na přežití finanční krize a jejích dopadů, ale abychom také byli zdraví a měli trochu štěstí.

Připravili jsme pro vás opět tradiční dárek, abyste ten čím dále rychleji běžící čas, čím dále tím rychleji uplývající měsíce a dny měli čím měřit, a vždycky když otočíte list, vzpomněli si na to, že ne vždycky běžet nejrychleji znamená zvítězit. Hezké Vánoce. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane předsedo. Než zahájím hlasování, sděluji, že pan poslanec Černý má náhradní kartu č. 12.

 

Nyní budeme hlasovat o tom, že dnes budeme hlasovat zákony ve třetím čtení, tedy §95a.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 78, z přítomných 189 poslankyň a poslanců, pro hlasovalo174, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP