(18.50 hodin)

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji za slovo, pane předsedající. A dovolte, abych poděkoval vám, dámy a pánové. Byl jsem dnes notorickým předkladatelem celé řady důležitých zákonů a chtěl bych vyjádřit Sněmovně svoji úctu za korektní, tvrdou, ale většinou věcnou diskusi. A chtěl bych jí především vyjádřit svoji úctu za odpovědnost, kterou projevila při těch zásadních hlasováních.

Rád bych se obrátil na komentátory kuloárové i veřejné, kteří v posledních týdnech zásadním způsobem zpochybňovali akceschopnost vlády Mirka Topolánka a její schopnost prosadit důležité zákony v Poslanecké sněmovně. Myslím si, že dnešní den je jednoznačná odpověď na tyto komentáře.

(Potlesk pravé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministrovi financí a zahájím bod č. 22. Tím je vládní návrh působení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v roce 2009, sněmovní tisk 641.

Vidím nesouhlas předsedů klubů, ale já myslím, že můžeme. Předložený návrh z pověření vlády odůvodní ministryně obrany Vlasta Parkanová, příp. ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Pokud má někdo jiný názor na toto, tak samozřejmě… Pokračujeme? Prosím paní ministryni obrany Vlastu Parkanovou, aby se ujala slova.

Předtím ještě budu konstatovat, že organizační výbor přikázal tento sněmovní tisk výboru pro obranu. Výbor usnesení nepředložil. Přesto bych ale požádal pana zpravodaje výboru Jana Vidíma, aby nás poté, po vystoupení paní ministryně, informoval o jednání výboru.

Paní ministryně, máte slovo. (Šum v sále.)

Dobře. Vidím velkou nevůli za osm minut sedm otevírat tento bod. Prosím tedy pány předsedy klubů, aby přišli ještě na chviličku ke mně. Rozhodneme o pokračování schůze.

(Porada předsedů poslaneckých klubů s předsedajícím.)

Po poradě s předsedy klubů, abych neriskoval své odvolání z řízení schůze, konstatuji, že předsedové klubů a většinová vůle v jednotlivých poslaneckých klubech je vzhledem k tomu, jakým způsobem jsme přistoupili ke 44. schůzi, tato: schůzi 44. přerušuji do středy 17. prosince a tato bude pokračovat až po vyčerpání bodů, toho prvního a druhého bodu, schůze 47.

Loučím se s vámi. Přeji vám hezký večer a těším se s vámi na shledanou nejpozději ve středu 17. prosince v 10 hodin.

 

(Schůze přerušena v 18.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP