(18.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 57 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 57, z přítomných 170 pro 77, proti 80. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o návrzích pod písmenem I, to znamená I1 až I4. Stanovisko neutrální.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Já nesměle souhlasím.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 58 a ptám se, kdo je pro při nesmělém souhlasu pana ministra a neutrálním stanovisku pana zpravodaje. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 58, z přítomných 170 pro 79, proti 6. Návrh nebyl přijat. Bylo to asi nesmělé, pane ministře. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Počkám na kontrolu zápisu o hlasování, jednotlivé kluby se podívají na zápis. (Předsedající chvíli čeká.)

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Jestli to není nezdvořilé, tak se stručně zmíním, o co jde. Jde o to řízení proti České republice před Evropským soudním dvorem pro diskriminaci zahraničních penzijních fondů. Ale samozřejmě, kdo si přeje, aby bylo s Českou republikou v řízení pokračováno, může být proti.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr Liška jako poslanec se hlásí.

 

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ondřej Liška Děkuji. Já mám na sjetině křížek, ale hlasoval jsem pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. O námitce proti zápisu o výsledku hlasování pana Ondřeje Lišky rozhodneme v hlasování pořadové číslo 59, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přijetí námitky. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 59, z přítomných 170 pro 137, proti 8. Námitka proti zápisu o výsledku hlasování pana Ondřeje Lišky byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrzích pod písmenem I. Zopakujte, prosím, stanoviska.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Jedná se o návrhy I1 až I4. Stanovisko je neutrální.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Já tedy teď už souhlasím směle.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, pan ministr se osmělil. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 60 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 60 z přítomných 168 pro 83, proti 3. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom hlasovali o posledním pozměňovacím návrhu pod písmenem K. (Zpravodaj stanovisko kladné, ministr naprosto nesouhlasné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 61 a ptám se, kdo je pro při rozdílných stanoviscích, nebo naprosto rozdílných stanoviscích mezi zpravodajem a ministrem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 61, z přítomných 170 pro 83, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Eviduji přihlášku pana poslance Hrbaty, asi s připomínkou. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Michael Hrbata: Děkuji vám, pane předsedající. Já bych chtěl zpochybnit hlasování číslo 60. Hlasoval jsem ano, svítilo mi ano, stejně jako předchozí, ale mám na sjetině křížek. Je to na počítači na sjetině.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Číslo 60? Které hlasování to bylo, pane zpravodaji?

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Návrh poslance Kalouska o zahraničních penzijních fondech.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. To znamená o písmenu I1 až 4. Rozumím tomu správně, pane zpravodaji? Ano. Byl tam rozdíl dvou hlasů. Budeme bez rozpravy rozhodovat o přijetí této námitky.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 62 a ptám se, kdo je pro přijetí námitky pana poslance Hrbaty. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 62, z přítomných 170 pro 117, proti 8. Námitka proti zápisu o hlasování byla přijata.

 

Budeme tedy znovu opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem I. Stanoviska byla, jak jste viděli, neutrální a souhlasné.

 

Ještě jednou vás všechny odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se, prosím, svými identifikačními kartami, aby nebyly žádné pochybnosti, že v počítačovém systému bude nějaká chyba.

 

O opakovaném hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 63, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 63 z přítomných 168 pro 85, proti 3. Tentokrát byl poprvé návrh přijat.

 

Počkám ale s vyhlášením výsledku na kontrolu zápisu o hlasování. (Po chvíli:) Všechno v pořádku, dobře. V tom případě konstatuji, že návrh byl přijat. Pane zpravodaji, prosím, pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Tím jsme podle mého přesvědčení vyčerpali všechny přednesené pozměňovací návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Všichni souhlasí? Není námitek. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 563, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 64 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 64 z přítomných 169 pro 85, proti 53. Počkám na kontrolu výsledku hlasování.

 

(Po chvíli:) Vidím přihlášku. Prosím, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP