Začátek schůze Poslanecké sněmovny
11. listopadu 2008 v 10.07 hodin

Přítomno: 173 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobrý den. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 41. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 53 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána přes poslanecké kluby, a to v pondělí 3. listopadu 2008.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a oznámili, kdo má náhradní kartu nebo kdo žádá o její vydání. Doposud tak učinili: pan poslanec Petrů - náhradní karta číslo 35, paní poslankyně Mazuchová - náhradní karta číslo 33, pan ministr Kalousek 34, pan poslanec Vanoušek 38, pan premiér Topolánek 39, pan poslanec Hasil - 40, pan ministr Pospíšil - náhradní karta číslo 2.

 

Nyní přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Jiřího Carbola a poslance Jaroslava Krákoru. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh nevidím.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 1. Z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 125, proti nikdo. Konstatuji, že jsme ověřovateli 41. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Jiřího Carbola a poslance Jaroslava Krákoru.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Bebarová-Rujbrová, paní poslankyně Fialová, paní poslankyně Filipi, pan poslanec Libor Ježek, pan místopředseda Kasal, pan poslanec Koníček Vladimír, pan poslanec Laudát František, pan poslanec Mlčák Ladislav, pan poslanec Patera Miloš, pan poslanec Snopek Václav, pan poslanec Suk Lubomír, pan poslanec Šimonovský Milan.

Z členů vlády se omlouvá pan ministr Čunek, pan ministr Jehlička, paní ministryně Parkanová, pan ministr Říman, pan ministr Svoboda Cyril a pan ministr Vondra Alexandr.

Pan poslanec Doktor - náhradní karta číslo 3, pan poslanec Paroubek - náhradní karta číslo 7.

 

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 41. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhnout změnu nebo doplnění pořadu, rovněž tak nelze rozšiřovat schválený program.

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, poprosím, abychom se ztišili, a za malý okamžik zahájím hlasování o návrhu pořadu 41. schůze.

Zahajuji toto hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 168 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 4. Konstatuji, že návrh byl schválen.

 

Nyní budeme ještě jednou hlasovat - o návrhu na zařazení třetího čtení na jiný jednací den, a to na dnes, to je úterý. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 170 poslankyň a poslanců pro návrh 103, proti 3. Konstatuji, že i tento návrh byl schválen.

 

Když dovolíte, přistoupím k prvnímu bodu našeho schváleného pořadu. Je jím

 

1.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 21/1992 Sb.,
o bankách, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 638/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

***




Přihlásit/registrovat se do ISP