(9.40 hodin)

Poslankyně Ivana Levá: První hlasování o pozměňovacím návrhu schváleném výborem pro sociální politiku uvedeným pod písmenem A. Moje stanovisko je kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 134. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 159, proti nikdo. Návrh byl schválen. Další prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Za druhé hlasujeme o pozměňovacím návrhu pana poslance Vidíma. Tady mám neutrální stanovisko. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 135. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji .

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 89, proti 6. Návrh byl schválen. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Teď prosím pozor. U pozměňovacího návrhu paní poslankyně Molendové vyčleňujeme bod 7 - § 78. A teď pozor: rozčleňujeme tuto větu na dvě části. Nejdříve hlasujeme o první části, tj. za slovo "výši" se vkládají slova "75 procent". Moje stanovisko je záporné. (Stanovisko ministra je neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 136. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 26, proti 81. Návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Druhá část tohoto bodu. Za slova "nejvýše však" se vkládá částka "osm tisíc korun". Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 137 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 157, proti 1. Tento návrh byl přijat. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Budeme hlasovat o zbylých bodech paní poslankyně Molendové jako o celku. Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ještě před zahájením hlasování vás na žádost z pléna odhlašuji a prosím o novou registraci.

Vypadá to, že všichni, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, jsou přítomni.

 

Budeme hlasovat o zbylých pozměňovacích návrzích, jak je přednesla paní poslankyně Molendová.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 138 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 157, proti 1. I tyto návrhy byly schváleny. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Kafky pod písmenem D. Budeme hlasovat o bodech číslo D1 a D2. Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 139. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 109, proti 2 návrh byl schválen. Další prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní přistoupíme k pozměňovacímu návrhu D3 až D6. Stanovisko je kladné. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 140 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 33, proti 72, návrh nebyl schválen. Další prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Lesenské, ale pouze o bodu E2, protože E1 už je nehlasovatelný. Stanovisko je kladné. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 141 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 77, proti 79. Návrh nebyl schválen. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Páralové. Tentokrát komplet - F1 až F19. Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 142. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 2. I tento návrh byl schválen. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pana poslance Nečase. To je to, co jste původně dostali v tisku pana poslance Krajíčka a pana poslance Laudáta.

Nejdříve budeme hlasovat o G1 až G5. Stanovisko je neutrální. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 143. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 41. Návrh byl schválen. Další návrh prosím.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní budeme hlasovat o G6 a G7. Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování pořadové číslo 144. Táži se vás, kdo souhlasí s takto předneseným návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 108, proti 42. I tento návrh byl schválen.

 

Nemýlím-li se, paní zpravodajko, o všech návrzích bylo hlasováno. Je tomu tak?

 

Poslankyně Ivana Levá: Ano. Můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 533, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 145 a táži se vás, kdo souhlasí s takto navrženým usnesením. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Končím projednávání tohoto bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP