(18.40 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Petru Plevovi. Prosím pana poslance Novotného, aby jako zpravodaj shrnul rozpravu a předložil návrhy k hlasování.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Dámy a pánové, celkem v rozpravě zazněly čtyři návrhy. Za prvé zde zazněl návrh na dopracování, ten zazněl třikrát, přičemž z toho dvakrát zněl jako přepracování, nicméně domnívám se, že se jednalo o přeřeknutí a bylo tím míněno právě dopracování. Za druhé zde zazněl návrh na zamítnutí. Pakliže nebude přijat žádný z těchto návrhů, bylo zde navrženo, aby se hlasovalo o přikázání k projednání pro komisi SKSP. Já dále navrhuji, aby se hlasovalo o přikázání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. A na závěr zde zaznělo, aby se prodloužila lhůta k projednání o 20 dnů.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane zpravodaji. Myslím, že jste to popsal naprosto přesně. Takže dámy a pánové, přistoupíme v tuto chvíli k hlasování.

 

První návrh zní: vrátit předložený návrh navrhovatelům k dopracování.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 105. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 přítomných pro tento návrh bylo 57, proti 41. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 106. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 181 poslanců, pro 48, proti 54. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat tento tisk výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 107. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 182 poslanců, pro bylo 163, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Dále byl návrh na přikázání stálé komisi pro sdělovací prostředky.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 108. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 183 poslanců, pro bylo 182, promiňte, pro bylo 154, proti 4. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Poslední hlasování k tomuto tisku se týká prodloužení lhůty pro projednávání o 20 dnů.

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 109) skončilo. Hlasovalo 183 poslanců, pro bylo 162, nikdo proti. Tento návrh byl také přijat.

 

Takže končím první čtení této poslanecké předlohy. Děkuji panu navrhovateli, panu zpravodaji.

Dámy a pánové, je tři čtvrtě na sedm a já mám avizováno, že některé kluby chtějí přestávku pro své jednání, takže nebudu zahajovat další bod. Poděkuji vám za aktivní přístup v dnešním odpoledni a přeji vám hezký večer strávený v Praze. Zítra začínáme v 9 hodin.

 

(Jednání skončilo v 18.44 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP