(12.30 hodin)
(pokračuje Bursík)

Vedeme tedy vlastně ty orgány už při tom prvoinstančním rozhodování k tomu, aby došlo k dohodě, aby se prostě dohodly na řešení. Čili já si za tou novelou stojím, není to tak, že bych se snažil Sněmovnu obalamutit tím, že argumentuji, že je tu euronovela, a přitom tam přidával další principy. Přidáváme tam další principy, které pokládáme za žádoucí a které jsou přínosem pro ochranu životního prostředí, a s takovým návrhem předstupuji před Sněmovnu.

Dovoluji si tedy požádat Sněmovnu, aby odmítla návrh na vrácení k přepracování, protože kdybych měl vyjít z té kritiky, která tady zazněla, tak bych musel asi přepracovávat statut Agentury ochrany přírody a krajiny nebo vám poskytovat výsledky auditu procesního - ale to nemá s tímto zákonem, paní poslankyně, vůbec nic společného. To si u mě udělejte audienci a já vám to potom vysvětlím podrobně a pozvu k tomu ředitele agentury, ale to není přece vůbec žádný důvod k tomu, aby Poslanecká sněmovna vracela tento návrh zákona k přepracování. Protože konkrétně co do obsahu toho zákona bychom vám vysvětlili vaše výhrady, ale v tom návrhu by se nezměnilo vůbec nic. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Na konci svého projevu se pan ministr opravil. Skutečně nepadl návrh na zamítnutí, padl návrh na vrácení a případně na přerušení projednávání se stanovením termínu podle jednacího řádu. Pan zpravodaj mě kontroluje. Chce vystoupit se závěrečným slovem? Ne, není tomu tak.

Takže konstatoval jsem návrhy, které padly v obecné rozpravě, o kterých musíme hlasovat, a to je návrh podle zákona o jednacím řádu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Podmíněně, pokud tento návrh neprojde, byl předložen druhý návrh, a to je návrh na přerušení projednávání tohoto návrhu zákona, a to do předložení koncepce Agentury ochrany přírody a krajiny výboru pro životní prostředí, respektive Poslanecké sněmovně. To jsou dva návrhy, které tady padly.

Odhlásím vás, snažím se gongem přilákat ty, kteří mají zájem o tomto hlasovat. Po odhlášení vás prosím všechny, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, abychom mohli tyto dva procedurální návrhy rozhodnout.

 

V hlasování pořadové číslo 68 rozhodneme návrh na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 68, z přítomných 125 pro 58, proti 58. Návrh nebyl přijat.

 

Druhý návrh, procedurální, je přerušit projednávání tohoto tisku 632 do předložení koncepce Agentury ochrany přírody a krajiny Poslanecké sněmovně, respektive odbornému útvaru, výboru.

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 69, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přerušení tohoto projednávání. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 69, z přítomných 130 pro 58, proti 61. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme se tedy zabývat návrhy na přikázání předloženého návrhu k projednání výborům. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednávání výboru pro životní prostředí. V rozpravě padl návrh na přikázání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, dále výboru hospodářskému, dále výboru zemědělskému. Budeme hlasovat v pořadí, jak byly předloženy

 

Přikázání výboru pro životní prostředí. O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 70, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování má pořadové číslo 70, z přihlášených 131 pro 125, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Další návrh je výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj. O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 71, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro tento výbor. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 71, z přítomných 131 poslance pro 94, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Další návrh je přikázat hospodářskému výboru tento tisk. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 72 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 72, z přítomných 131 poslance pro 101, proti 16. Návrh byl přijat.

 

Posledním návrhem na přikázání je přikázání výboru zemědělskému. O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 73, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro, přikázat zemědělskému výboru. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 73, z přihlášených 131 poslance pro 92, proti 21. I tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro životní prostředí, výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, výboru hospodářskému, výboru zemědělskému. Děkuji panu ministru životního prostředí, místopředsedovi vlády Martinu Bursíkovi. Děkuji panu poslanci Ambrozkovi.

A pro stenozáznam stanovisko pana poslance Toma Zajíčka. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Tom Zajíček: Děkuji pěkně za slovo, pane místopředsedo. Chci jenom uvést pro stenozáznam, že jsem v hlasování číslo 68 hlasoval proti návrhu, a na sjetině mám ano. Nezpochybňuji hlasování, chci jenom, aby stenozáznam zaznamenal tuto informaci. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji vám, pane poslanče. Rozdíl byl výrazně velký. Děkuji za váš přístup. Končím bod 61.

 

Dnešním posledním bodem k projednávání, tak jak jsme se dohodli, abychom umožnili občanům volit ve zdejších prostorách, je bod číslo 57. Tím je přerušený bod

 

57.
Návrh poslanců Oldřicha Vojíře, Jana Kasala a Pavla Suchánka na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění
zákona č. 102/2000 Sb., zákona č. 132/2000 Sb., zákona č. 489/2001 Sb.,
zákona č. 256/2002 Sb., zákona č. 259/2002 Sb., zákona č. 320/2002 Sb.,
zákona č. 358/2003 Sb., zákona č. 186/2004 Sb., zákona č. 80/2006 Sb.,
zákona č. 186/2006 Sb., zákona č. 311/2006 Sb., a zákona č. 342/2006 Sb.
/sněmovní tisk 583/ - prvé čtení

 

Opakuji, že jsme v prvém čtení. Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 583/1. Vítám u stolku zpravodajů pana poslance Oldřicha Vojíře, který již hovořil, žádám i kolegu Karla Sehoře, aby zaujal místo u stolku zpravodajů.

Otevírám obecnou rozpravu a prvním přihlášeným je pan poslanec Miloslav Kala.

Ještě, pane kolego, než začnete hovořit, znovu upozorňuji - to, co už udělala kolegyně Talmanová - že zítra, respektive 28. 10., je zde Den otevřených dveří. Prosím, abyste si své věci vyklidili ze svých stolků, tak aby tady bylo možné uklidit bez toho, aniž by se vám ztratil jediný dokument.

Pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP