(Jednání zahájeno v 9.05 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, přeji vám dobrý den a zahajuji čtvrtý jednací den 39. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, aby se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty, tak jak to již učinil pan kolega Votava, který dnes hlasuje s náhradní kartou číslo 3.

Na úvod vám sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešní jednání požádali následující poslankyně a poslanci Jan Bauer, Marta Bayerová, Zdeněk Boháč, Eva Dundáčková, Michal Hašek, Jiří Paroubek, Evžen Snítilý, Pavel Vanoušek a Lenka Mazuchová. Z členů vlády potom paní ministryně a páni ministři Čunek, Gandalovič, Jehlička, Langer, Parkanová, Hřebíček a Vondra.

Dnešní jednání zahájíme hlasováním o návrzích na pevné zařazení bodů, jak jsme se při zahájení této schůze dohodli. Tato pevná zařazení byla již přednesena, a budeme tedy o jednotlivých bodech teď bezprostředně hlasovat. Až tato pevná zařazení odhlasujeme, potom je samozřejmě prostor pro další eventuální změny, doplnění a jiné návrhy k našemu programu jednání, k tomuto se zde již nashromáždilo přihlášek více než dost.

Pan poslanec Braný, náhradní karta číslo 5.

Já vás tedy prosím, abyste věnovali pozornost - ještě se pokusím zajistit účast dalších kolegyň a kolegů k hlasování o jednotlivých změnách programu.

Tedy nejdříve návrhy přednesené v úterý 21. října. Pan poslanec Tejc navrhuje body 3 a 4, sněmovní tisk 410 a 411, zařadit pevně na středu 29. 10. po bloku třetích čtení. Je to tak, pane poslanče? Prosím.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové -

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím o klid, dámy a pánové, abychom se vyznali v tom, o čem hlasujeme.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Já bych si dovolil s ohledem na lhůty pro třetí čtení, tak abychom byli schopni projednat trestní zákoník ještě na této schůzi, navrhnout, bude-li to možné, posunutí těchto bodů 410 a 11, respektive sněmovních tisků 410 a 11, na středu, ale jako první bod ještě před třetími čteními, bude-li Sněmovna ochotna toto akceptovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O akceptaci tohoto návrhu bezpochyby Sněmovna rozhodne svým hlasováním. Jestli dovolíte, pane poslanče, ještě se rychle podívám, jestli na stejné místo nenavrhuje někdo jiný z vašich kolegů o těch návrzích, jak již padly - není tomu tak.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu na zařazení bodů 3 a 4, sněmovních tisků 410 a 411, pevně na středu 29. 10. v modifikaci dnešního rána, tedy před blok třetích čtení.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 45, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s takto předneseným návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 144 poslankyň a poslanců pro 140, proti nikdo. Tento návrh byl schválen.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tomáše Kvapila, který se týká bodu 22 našeho pořadu jednání, tedy sněmovního tisku 487. Pan poslanec Kvapil žádá pevné zařazení na pátek 24. 10. jako druhý bod. Upozorňuji, že jako první bod byla žádost o zařazení sněmovního tisku 516 - tato žádost byla stažena.

 

Takže pane poslanče Kvapile, budeme hlasovat o bodu 22 jako o prvním bodu dnešního jednacího dne.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 46 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 142, proti nikdo. I tento návrh byl schválen.

 

Nyní se budeme zabývat žádostmi ministrů tak, jak byly předneseny.

 

Ministr vnitra Ivan Langer požádal o pevné zařazení bodů 7, 23, 74 a 75 na pátek 24. října, jako 3. až 6. bod, tedy v tomto případě jako 2. až 5. bod.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 47, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s touto úpravou programu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro návrh 130. I tento návrh byl přijat.

 

Další žádostí pana ministra Ivana Langera je zařazení bodů 109 a 125, tedy sněmovního tisku 507 a 592, třetích čtení, na středu 29. října jako první a druhý bod dopoledne. Tedy po schváleném návrhu pana poslance Tejce nikoliv jako první a druhý, ale jako třetí a čtvrtý.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 47 - nezahajuji, omlouvám se. Počkáme, až mi to umožní… Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP