(14.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Takže pan poslanec Kala navrhuje, aby sněmovní tisk 570 bod číslo 27 byl zařazen jako šestý bod dnešního jednání.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 11 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 113 proti 8. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále pan poslanec Sehoř navrhl zařadit nový bod, volbu člena dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, do bodu voleb.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 168, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pak dále pan poslanec Kvapil navrhl pevné zařazení bodu 23. O tom bychom hlasovali zítra.

 

Dále pan poslanec a ministr Bursík navrhl zařadit nový bod 632, a pane ministře, do bloku prvních čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 105, proti 49. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále pan poslanec Bublan navrhl vyřadit bod 168 sněmovní tisk 569. Je tomu tak, pane poslanče? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 112, proti 6. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Poprosím o malé strpení, protože zde máme ještě dva návrhy na pevné zařazení, to jsou návrhy pana ministra Langera a jsou to sněmovní tisky - malý moment, já jsem si nechal přinést podklady, protože došlo k malému nedorozumění. Poprosím o chvilečku strpení...

 

Takže je to sněmovní tisk 507 a 512 a tyto body bychom zařadili za ty body, které má již pan ministr Langer zařazeny, to znamená sněmovní tisk 592 a 568. Já se omlouvám, protože tyhle dva body, tyhle dva sněmovní tisky, měly být zařazeny v tom pořadí, v jakém jsem je teď načetl. To znamená, že pan ministr by po rozpočtu měl sněmovní tisk 592, 568, 507, 512 a následoval by sněmovní tisk 533, 583 a 570.

Kdo s tímto návrhem souhlasí o zařazení těch dvou sněmovních tisků, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 113, proti 11. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pořadu jako celku ve znění schválených pozměňovacích návrhů. To znamená, že bychom dneska začínali - ještě to znova zopakuji - státní rozpočet, sněmovní tisk 612, pak by následovaly body pana ministra Langera, sněmovní tisk 592, 568, 507, 512, dále 533, 583 sněmovní tisk a 570.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pořadu 39. schůze s úpravami, tak jak byly schváleny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 199 poslankyň a poslanců pro návrh 189, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Schválili jsme pořad naší 39. schůze.

 

Zahájíme hned prvním bodem a je jím vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2009.

Omlouvám se. Než zahájím, přihlásili se dva předsedové poslaneckých klubů. Páni předsedové, kdo půjdete první? Pan poslanec a předseda klubu ODS, pan poslanec Tluchoř. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dobré odpoledne, dámy a pánové. Já teď nevím přesně procedurálně, protože jsem se hlásil jako předseda volební komise, nikoliv jako předseda poslaneckého klubu, čili zřejmě pan předseda Rabas měl přednost, ale teď, když už tady jsem, tak to nebudeme asi řešit.

Já jsem chtěl jenom vzhledem k tomu, že byl zařazen nový bod, a to volba člena dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, tak jsem chtěl vyhlásit lhůtu na tento pátek 24. do 14 hodin a zároveň upozornit na to, že do stejného termínu platí lhůta na podávání návrhů na obsazení člena Rady České tiskové kanceláře a lhůta na podávání návrhů na bod změny v orgánech Sněmovny. Chci jen upozornit na to, že jak u té České tiskové kanceláře, tak u dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury platí pak desetidenní lhůta do voleb. Čili pokud by Sněmovna jednala pouze do příštího pátku, tak v tom volebním bloku ve čtvrtek není možné takovou volbu provést, protože neuplyne desetidenní lhůta. Nicméně ta lhůta takto platí do 24. ve 14 hodin. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní poprosím pana předsedu Rabase, aby se ujal slova.

 

Poslanec Přemysl Rabas: Dobrý den. Děkuji. Dámy a pánové, já bych požádal o 20 minut na poradu klubu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Prosím, pane...? Dvacet minut. Vyhlašuji přestávku do 15.10 hodin na poradu klubu Strany zelených. Sejdeme se v 15.10.

 

(Jednání přerušeno ve 14.49 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP