Začátek schůze Poslanecké sněmovny
18. června 2008 v 17.46 hodin

Přítomno: 190 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 35. schůzi Poslanecké sněmovny. Schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 44 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána přes poslanecké kluby v pátek 13. června.

Náhradní karty odkazuji na schůzi 34.

Když dovolíte, nyní bych přikročil k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Ladislava Mlčáka a poslankyni Lucii Talmanovou. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh nevidím, ale poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Mohu zahájit hlasování, až bude přihlášeno 67 poslanců. Tak vás poprosím… Zdržujeme sami sebe. Nyní už tam toto kvórum je.

 

Takže budeme hlasovat o ověřovatelích. Kdo s těmito ověřovateli souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Zahájil jsem hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 138 poslankyň a poslanců pro návrh 133, proti nikdo. Konstatuji, že jsme ověřovateli 35. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Ladislava Mlčáka a paní poslankyni Lucii Talmanovou.

 

Omluvy odkazuji taktéž na 34. schůzi.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 35. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhovat změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pořadu 35. schůze Poslanecké sněmovny, jak vám byl písemně předložen. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 145, proti nikdo. Konstatuji, že pořad byl schválen.

 

Nyní přistoupíme k bodu číslo

 

1.
Návrh poslanců Kateřiny Konečné, Vlastimila Aubrechta, Miroslava Opálky,
Břetislava Petra, Milana Bičíka, Milana Urbana, Václava Exnera a Milady Halíkové
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně
některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 455/1991 Sb.,
o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů
a zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu
způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 367/ - druhé čtení

 

Návrh uvede za navrhovatele poslankyně Kateřina Konečná. Prosím, paní poslankyně, ujměte se slova.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Děkuji. Pane předsedající, vážený pane předsedo vlády, vážení páni ministři, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vám za předkladatele i v druhém čtení předložila návrh zákona, který má podstatně přispět ke zpřísnění výkupu barevných kovů ve sběrnách a také přijímá opatření k dovozu autovraků a nakládání s nimi.

Tento návrh zákona byl projednáván na půdě Sněmovny poměrně dlouho, a musím konstatovat, že to bylo dobře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP