(22.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Tak. Zahájím hlasování. Kdo souhlasí s doprovodným usnesením, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo chce hlasovat pro - je to tlačítko ANO! Kdo je proti? Je to červené hlasovací tlačítko NE!

V hlasování pořadové číslo 254 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 84, proti 19. Konstatuji, že s doprovodným usnesením byl vysloven souhlas.

 

No já počkám, jestli nebude kontrola hlasovacích listin... (Ohlas.) Neproběhne kontrola hlasovacích listin...? Paní poslankyně Jakubková?

 

Poslankyně Věra Jakubková: Dámy a pánové, velice se omlouvám. Zpochybňuji hlasování. Mám tam ano, chtěla jsem mít křížek.

(V sále je velký hluk, mnoho poslanců stojí nebo přechází po sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, paní poslankyně. Slyšeli jsme námitku proti hlasování. Zahájím hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 255 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 79, proti 19. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Odhlásím vás, protože je tady požadavek pana poslance Škromacha, abych vás odhlásil. Poprosím o vynulování hlasovacího zařízení. Nyní vás odhlásím. Prosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Budeme hlasovat o doprovodném usnesení. Kdo s doprovodným usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 256 z přítomných 148 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 19. S doprovodným usnesením byl vysloven souhlas.

 

Proběhne kontrola hlasovacích listin? (Netrpělivé výkřiky v sále: Ne!) Neproběhne, tudíž mohu - pan ministr Kalousek se přihlásil o slovo. Pane ministře, máte slovo. Prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Dámy a pánové, velmi mě to mrzí, ale ačkoliv jsem hlasoval proti, většina si přála pro. Přijímám tuto porážku s pokorou a přeji vám dobrou noc. (Poslanci se smějí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Nyní tedy mohu ukončit bod 39. Ukončím i 34. schůzi.

Ve 22.22 hodin bude pokračovat 35. schůze.

 

(Schůze skončila ve 22.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP