(22.00 hodin)
(pokračuje Vanoušek)

Pokud budou přijaty návrhy A1, 3, 5 a 6, jsou návrhy v části B nehlasovatelné. Pokud by návrhy v části A nebyly přijatelné pro Poslaneckou sněmovnu, potom bychom hlasovali o návrhu B4, potom postupně o návrzích B1, B2, B3. Poté bychom hlasovali o návrhu zákona jako o celku. (V sále je stále velký hluk.)

Konečně bych upozornil, že pokud bude návrh zákona přijat, tak bychom měli hlasovat o návrhu doprovodného usnesení, který je uveden v části, která se týká usnesení hospodářského výboru.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Je nějakých námitek proti postupu, který navrhl pan zpravodaj? Ano, je. Prosím, pane poslanče. Máte slovo.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji za slovo. Dovolil bych si navrhnout, abychom hlasovali za prvé o návrhu výboru pro životní prostředí jako celek, za druhé abychom hlasovali o návrhu hospodářského výboru jako celek, pokud neprojde samozřejmě návrh výboru životního prostředí, protože pak je návrh hospodářského výboru nehlasovatelný, potom o doprovodném usnesení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pane zpravodaji, souhlasíte s tímto postupem? Prosím vás, zopakujte, ať všichni vědí, jak budeme hlasovat.

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Já s tímto návrhem souhlasím. Já jsem se ho dokonce ve druhém čtení pokusil neúspěšně navrhnout.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Postup bude jaký?

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Postup bude takový, že bychom hlasovali o usnesení uvedeném v části A, o bodech 1 až 7 jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: A za druhé?

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Pokud to bude přijato, hlasovali bychom o návrhu zákona jako o celku. Potom bychom hlasovali o doprovodném usnesením, které je uvedeno v usnesení hospodářského výboru.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Je s takovýmto postupem souhlas? Ano, je. Budeme tedy hlasovat o jednotlivých návrzích. Prosím, pane zpravodaji, předložte první návrh.

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Prvním návrhem je hlasování o bodech uvedených v části A, o bodech 1 až 7.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře. Stanovisko? (Souhlas.) Pan zpravodaj? (Doporučuji.) Obě stanoviska souhlasná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 122, proti 5. Návrh byl schválen.

 

Pane zpravodaji, prosím, další návrh.

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Dále bychom měli hlasovat o návrhu zákona s pozměňovacími návrhy jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Už nemáme žádné pozměňovací návrhy? (Ne.) Takže budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Je nějakých námitek proti tomuto postupu? Není.

Přednesu návrh usnesení "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 695/2004 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů, ve znění zákona číslo 212/2006 Sb., podle sněmovního tisku 433, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanoviska? (Ministr souhlasí, zpravodaj doporučuje.) Doporučující.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 108, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Žádám ještě pana zpravodaje, aby uvedl návrh doprovodného usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Pavel Vanoušek: Navrhuji, aby bylo hlasováno o doprovodném usnesení uvedeném v části B - usnesení hospodářského výboru.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 74, proti 8. Konstatuji, že s doprovodným usnesením nebyl vysloven souhlas.

 

Končím bod... Nekončím, počkáme na kontrolu hlasovacích listin.

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, to není ještě dnešní poslední bod. Ještě máme projednávat 35. schůzi Poslanecké sněmovny. (Poslanci stále silně hlučí.)

 

Kontrola hlasovacích listin proběhla. O slovo se hlásí pan poslanec Alexander Černý. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Alexander Černý: Pane předsedo, dámy a pánové, musím zpochybnit hlasování. Hlasoval jsem jinak, než vykazuje sjetina záznamu hlasování. Zpochybňuji tedy hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Slyšeli jste námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 251 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 16. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o doprovodném usnesení. Na žádost z pléna vás odhlásím, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Zeptám se, jestli je potřeba doprovodné usnesení Sněmovny ještě přečíst. Není tomu tak.

 

Když dovolíte, zahájím hlasování. Kdo s doprovodným usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 252 z přítomných 148 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 13. Konstatuji, že s doprovodným usnesením byl vysloven souhlas.

 

Končím bod 39 a končím i 34. schůzi. - Ještě nekončím, počkáme na kontrolu hlasovacích listin...

 

Poslanec Boris Šťastný: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, velmi se omlouvám. I bez kontroly hlasovacích listin - nepodařilo se mi prokazatelně přihlásit. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Slyšeli jsme námitku. Kdo s námitkou proti hlasování souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 253 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 12. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o doprovodném usnesení. Poprosil bych, aby kolegyně a kolegové věnovali zvýšenou pozornost tomuto hlasování. (Setrvalý hluk v sále.)

Na žádost z pléna vás odhlásím, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Kolegyně a kolegové, ono je to skutečně zajímavé hlasování, ale já bych poprosil ztište se, ať se tady slyšíme. Pak dochází k těm zmatkům, k těm různým hlasováním. To hlasování není pokažené. To je zásluha vaše.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP