(16.20 hodin)
(pokračuje Škromach)

Z tohoto důvodu, ačkoliv ten původní návrh zákona byl pro sociální demokracii akceptovatelný, díky přílepku pana ministra poslance Nečase nemůžeme, pokud jeho návrh-přílepek projde, tento návrh zákona v žádném případě podpořit.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dalším přihlášeným do rozpravy je pan poslanec Opálka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Děkuji, paní místopředsedkyně. Já bych chtěl jen upozornit na své pozměňovací návrhy, a to na bod E1 a E2. Málokdy se vedle té restrikce dotknou pozměňovací návrhy i kontrolní činnosti. Přitom vždy je zvýrazňováno, že hlavní a zásadní problém v těchto systémech je jeho zneužívání. Takže poprosil bych o podporu tohoto pozměňovacího návrhu E1 a E2.

A jestli si vzpomenete na tu debatu o přílepcích k zákoníku práce v souvislosti s třemi dny proplácení či neproplácení nemocenských dávek formou náhrady, tak vám doporučuji hlasovat pro body E3 až E8, které to řeší v tom zákoně, kde to přesně řešit má.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Ještě někdo další se hlásí do rozpravy? Není tomu tak. Rozpravu končím.

Předpokládám, že ani pan ministr, ani pan zpravodaj nebudou chtít znovu využít svých možných závěrečných slov. Můžeme tedy přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy. Prosím, seznamte nás s návrhem procedury.

 

Poslanec Jiří Petrů: Vážená paní předsedající, kolegové a kolegyně, navrhuji tuto proceduru po konzultaci s legislativou.

Za prvé. Nejdříve budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení výboru pro sociální politiku číslo 86. Doporučuji hlasovat o návrzích A1 až A16 jedním hlasováním, protože tam existuje už jakýsi konsensus.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: A1 až A16 dohromady? (Ano.) Děkuji vám. Omlouvám se.

 

Poslanec Jiří Petrů: Dále potom za druhé doporučuji hlasovat o mém pozměňovacím návrhu uvedeném v bodech D1 a D2, a to tak, že samostatně o každém bodu.

Za třetí. Následně by bylo hlasováno o pozměňovacím návrhu poslanců Černého, Ranince, Klučky a Šidla uvedeném pod bodem B.

Za čtvrté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pana poslance Opálky uvedených pod body E1 až E8, a to v pěti hlasováních takto: Za prvé E1 a E2 - týká se omezení doby vycházek. Dále potom E3 až E6, dále E7 část XVIII až část římská XXI. Dále potom E7 část XVI a část XVII. A za páté E8.

Následně by bylo hlasováno o pozměňovacích návrzích pana poslance Nečase, které jsou uvedeny pod body C1 až C10, a to takto: C1 až C7, dále pak C8 část XVIII až část XXI. Dále pak C8 část XVI a část XVII, dále potom C9 a naposledy C10.

Abych vysvětlil důvod tohoto rozčlenění. Členění u poslance Opálky a Nečase je vedeno snahou proceduru co nejvíce zpřehlednit. Členění respektuje skutečnost, že návrhy se liší především v parametrech. A další důvod členění je ten, že byla vzata do úvahy různá doba nabytí účinnosti jednotlivých předpisů, které se mění.

Posledním hlasováním, závěrečným, by bylo potom hlasování o návrhu zákona jako o celku ve smyslu schválených pozměňovacích návrhů. Tolik návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Zeptám se, jestli má někdo námitku, připomínku k takto přednesené proceduře. Není tomu tak.

Prosím, abychom tuto proceduru stvrdili svým hlasováním.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 70 a táži se vás, kdo souhlasí s takto navrženým postupem hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 175, proti nikdo. Budeme tedy postupovat tak, jak navrhl pan zpravodaj.

 

Prosím tedy, pane zpravodaji, abyste přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, vyjádřil se k nim. O totéž požádám pana ministra. Můžeme začít.

 

Poslanec Jiří Petrů: Navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení výboru pro sociální politiku číslo 86, a to bod A1 až A16 jedním hlasováním. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Pan ministr? (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 71. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 180, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Jiří Petrů: Dále budeme hlasovat o bodu D1. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 72. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 89, proti 85. Návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Jiří Petrů: Dále doporučuji hlasovat o bodu D2.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Stanovisko? (Zpravodaj: Doporučuji.) Pan ministr? (Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 73. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 89, proti 86. Návrh byl přijat. - Nebyl přijat, promiňte. Další prosím.

 

Poslanec Jiří Petrů: Dále budeme hlasovat o bodu B. Stanovisko kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan ministr? (Zásadní nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 74. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 93, proti 82. Návrh byl přijat.

 

Proběhne bezprostředně kontrola výsledků hlasování. Prosím o chvilku strpení. (Po chvíli čekání.) Tedy je vše v pořádku? Nikdo nebude vznášet námitku proti výsledku tohoto hlasování? Dobře.

Můžeme přikročit k dalšímu pozměňovacímu návrhu - kterým je, pane poslanče?

 

Poslanec Jiří Petrů: Dále budeme hlasovat o návrzích pana poslance Opálky, čili E1 a E2. Týká se to omezení doby vycházek. Stanovisko kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 75. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 87. Návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Jiří Petrů: Budeme hlasovat o bodu E3 až E6. Stanovisko kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Zásadní nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 76. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro 90, proti 92. Návrh nebyl přijat. Další prosím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP