(19.40 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, já bych poprosil, aby si kolega vyzvedl náhradní kartu...

Pan poslanec Schwippel má náhradní kartu číslo 31. Ještě jednou vás odhlásím. Poprosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování, kdo s návrhem pana předsedy poslaneckého klubu ČSSD Michala Haška souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 145. Z přítomných 193 poslankyň a poslanců pro návrh 100, proti 86.

 

Ale pan ministr Langer - evidentně jsem viděl, že se nemohl přihlásit. Takže pane ministře - pane ministře, chcete se přihlásit? (Projevy nesouhlasu z lavic nalevo.)

Já bych poprosil kolegy a kolegyně, aby se zdrželi nějakých hlasitých projevů.

Prosím, pane ministře.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Prokazatelně i pan předseda Sněmovny viděl, že jsem se pokoušel přihlásit hlasovacímu zařízení, a nešlo mi to. Takže prosím o pochopení, je to poprvé, co na této schůzi vůbec něco takového konám. Prosím o možnost opakování hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: To znamená, zpochybňujete hlasování. Zahajuji hlasování o námitce pana ministra Langera. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 146. Z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti 2. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu pana předsedy poslaneckého klubu Michala Haška. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 147. Z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 91.

 

Počkám na kontrolu hlasovacích listin.

O slovo se přihlásil pan poslanec Snopek. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Snopek: Dámy a pánové, omlouvám se. Hlasoval jsem ano, mám tam x. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 148. Z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti 6. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Odhlásím vás a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

A nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Haška. Kdo s návrhem pana poslance Haška souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 149. Z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 97, proti 92.

 

Počkám na kontrolu hlasovacích listin. Pane poslanče, chcete zpochybnit hlasování?

 

Poslanec David Rath: Objevil se, prosím, jeden problém. Je tam, že hlasuje poslanec Morava a já ho tady nevidím. (Vlna hlasitého nesouhlasu z levé strany. Výkřik: Co blbne?)

Pardon, omlouvám se.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Já bych poprosil, abyste vystupovali s věcmi, které jsou pravdivé.

Poprosím kolegy, jestli proběhla kontrola hlasovacích sjetin. Mám signalizaci, že ano. To znamená vyhlásím výsledek. (Místopředseda Zaorálek z poslanecké lavice vpředu signalizuje "Ne".)

Ptám se tedy, jestli ještě probíhá kontrola hlasovacích listin.

Takže mohu vyhlásit výsledek. Návrh nebyl schválen.

Tak to byl návrh pana poslance Haška. Do rozpravy nemám žádnou přihlášku.

O slovo se přihlásil pan poslanec Rath. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec David Rath: Tak dámy a pánové, pane předsedo, já nejprve bych se chtěl omluvit, protože jsem dostal od kolegů špatnou informaci, že pan poslanec Morava údajně měl hlasovat a přitom nebyl v sále. Takže za to se omlouvám. Byla to informace předaná, protože já jsem neviděl tu sjetinu osobně. Čili ještě jednou přijměte moji omluvu.

Na druhou stranu musím konstatovat, že děkuji této Poslanecké sněmovně, že vlastně jednání tohoto bodu neukončila, protože já to beru jako určité vyjádření, že si chcete poslechnout zbytek mého vystoupení (směje se sám i někteří poslanci ČSSD), které jsem byl nucen kvůli procedurální části přerušit v průběhu odpoledne. Takže za to ctěné Sněmovně velmi děkuji, protože mohu aspoň zde jaksi dokončit analýzu vládnutí Mirka Topolánka a jeho nedemokratických přístupů, mezi které patří i tento návrh.

Dámy a pánové, už několik hodin tady jednáme, a bohužel stále jsme se nedozvěděli to nejzákladnější. Marné tady bylo volání pana poslance Tlustého. Bylo to volání téměř opuštěného na poušti. Marné tady bylo volání mnoha dalších, kteří říkali -

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já vás přeruším. Promiňte, ale poprosím, aby se kolegyně a kolegové ztišili a mohli si poslechnout vaše vystoupení. Kdo nechce poslouchat, prosím, máte prostor mimo jednací síň.

Prosím, pokračujte, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP