(Jednání pokračovalo v 17.18 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, uběhl čas vymezený pro jednání poslaneckého klubu ČSSD a já proto žádám, abyste usedli všichni do svých lavic. Nepřítomné přivolávám gongem.

Budeme pokračovat jednáním Poslanecké sněmovny. Prvním bodem, kterému se budeme věnovat, je

 

1.
Návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 471
ve výborech Poslanecké sněmovny

 

Prosím, aby tento návrh uvedl navrhovatel bodu pan poslanec Libor Ježek. Prosím, pane kolego, abyste se ujal slova.

Ve sněmovně žádám všechny o klid.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji, vážená paní předsedající. Dámy a pánové, vzhledem k tomu, že sněmovní tisk už výbory projednaly, a vzhledem i k důležitosti dalšího postupu při aplikaci tohoto zákona navrhuji po dohodě s předkladatelem sněmovního tisku 471 zkrácení zákonné lhůty pro projednání tohoto sněmovního tisku ve výborech na 35 dní.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Na 30 dní? Na 35 dní. To bylo uvedení návrhu panem poslancem Liborem Ježkem.

Zahajuji všeobecnou rozpravu. Sděluji, že nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se tedy, zda se hlásí někdo z místa k tomuto bodu. Neregistruji žádnou takovou přihlášku, proto končím všeobecnou rozpravu.

Můžeme přistoupit k rozpravě podrobné. Pan kolega Ježek se hlásí o slovo.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji. Vážená paní předsedající, dámy a pánové, navrhuji zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku číslo 471 ve výborech na 35 dnů.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Hlásí se někdo další do rozpravy? Pan ministr financí Miroslav Kalousek. Prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Dámy a pánové, dovolte mi, abych poděkoval oběma dvěma výborům, jak rozpočtovému, tak kontrolnímu, za projednání této předlohy a vyjádřil potěšení a poděkoval za ochotu ke zkrácení lhůty. Zákon o účetnictví je naprosto zásadní norma, a pokud poskytneme jeho uživatelům dostatečně dlouhou legisvakanci, zasloužíme se i o jeho správnou aplikaci. Proto velmi prosím o podporu tohoto návrhu a děkuji za něj.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane ministře. Hlásí se ještě někdo další do podrobné rozpravy? Pokud tomu tak není, končím podrobnou rozpravu.

Přivolávám kolegy do jednacího sálu, abychom mohli hlasovat o návrhu na usnesení, které zní: "Poslanecká sněmovna zkracuje lhůtu pro projednání sněmovního tisku 471 ve výborech na 35 dnů." Tak zněl návrh.

(Do sálu přicházejí poslanci.)

Doufám, že stihli již přijít všichni, kteří mají cestu do jednacího sálu vzdálenější. A já pro ně, pro nově příchozí, opakuji, že budeme hlasovat o návrhu na usnesení Poslanecké sněmovny na zkrácení projednání sněmovního tisku ve výborech na 35 dnů. Jedná se o sněmovní tisk 471.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 40. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení. Kdo je pro? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 40. Přítomno 188, pro 103, proti 13. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že návrh usnesení Poslanecká sněmovna schválila, a tím jsme se vypořádali s tímto bodem.

 

Dalším bodem, tak jak jsme si schválili náš program, je

 

3.
Zákon o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací
a o změně některých zákonů (antidiskriminační zákon)
/sněmovní tisk 253/5/ - vrácený prezidentem republiky

 

Stanovisko prezidenta republiky s odůvodněním jeho nesouhlasu s tímto zákonem bylo rozdáno jako sněmovní tisk 253/6.

Nejprve se budu ptát navrhovatele, tedy ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, zda se chce vyjádřit k návrhu nebo k názoru, ke stanovisku pana prezidenta. - Nechce.

Zeptám se na totéž zpravodajů, tedy na to, zda se chtějí vyjádřit zpravodajové ke stanovisku prezidenta republiky. Nejprve se ptám paní poslankyně Bebarové-Rujbrové, která je zpravodajkou výboru ústavněprávního. - Nechce vystoupit. Další zpravodajkou je paní poslankyně Eva Dundáčková. - Také nechce vystoupit.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP