(15.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tejce. Pan poslanec Tejc navrhl zařadit nový bod, a to Informaci ministra spravedlnosti o personálním stavu státních zastupitelství. Tento bod chce pan poslanec zařadit do bloku zpráv jako první bod ve středu 11. června. - Pane poslanče, dopoledne, nebo odpoledne?

 

Poslanec Jeroným Tejc: Děkuji za slovo. Pokud to nebylo zcela jasné, tak se omlouvám. Je to na dopolední jednání.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ve středu už máme zařazené body. Bylo by to možné jedině po třetích čteních. Souhlasíte s tím, pane poslanče? Ve středu dopoledne jsou vždy zařazena třetí čtení.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Pane předsedo, souhlasím s tímto návrhem.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Budeme o tomto návrhu hlasovat. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 82. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Proběhne kontrola hlasovacích listin. (Kontrola výsledků hlasování.)

Kontrola proběhla a o slovo se přihlásil pan poslanec Hamáček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Hamáček: Vážený pane předsedo, velmi se omlouvám. Hlasoval jsem ano, na sjetině mám ne. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Slyšeli jste námitku. Dávám hlasovat o této námitce. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 144, proti 7. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Tejce, který navrhuje zařadit nový bod Informace ministra spravedlnosti o personálním stavu státních zastupitelství, a to na středu 11. června po třetích čteních.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 77. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Budeme hlasovat o dalším návrhu, který přednesl pan poslanec Hašek. Přednesl dva návrhy. Budeme hlasovat nejprve o prvním návrhu, a to bod číslo 103 zařadit na dnešek jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 87. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Budeme hlasovat o druhém návrhu pana poslance Haška. Navrhuje, aby bod číslo 35, sněmovní tisk 431, byl zařazen na 10. června za již pevně zařazené body, to znamená jako sedmý bod. Souhlasí s tím pan poslanec? Ano, souhlasí.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 155, proti 12. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky. Ten navrhl zařadit nový bod číslo 5. Tento bod by se měl nazývat Informace předsedy vlády o jeho pobytu v Itálii.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 84. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Zaorálka. Ten navrhl zařadit nový bod Informace předsedy vlády o důvodech, které vedly k přijetí usnesení ve věci uznání nezávislosti Kosova. Navrhuje tento bod zařadit na dnešní jednání jako třetí bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 189 poslankyň a poslanců pro návrh 94, proti 75.

 

Počkám chvíli na kontrolu hlasovacích listin. (Po chvilce:) Kontrola proběhla. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tluchoře. Ten navrhuje zařadit dva nové body, a to za prvé návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny číslo 8 z 1. schůze 14. srpna 2006 a za druhé návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 14 z 1. schůze 15. srpna 2006. - Pane poslanče, nepoznamenal jsem si, na kdy jste to navrhl. Prosím, zopakujte to. Děkuji.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Na středu odpoledne, po případně pevně zařazených bodech.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Na středu 4. června, po pevně zařazených bodech, by to byl osmý a devátý bod odpoledne. Ano? Už je tam tolik bodů z prezidiálky.

 

Poslanec Petr Tluchoř: První a druhý bod odpoledne, mohu-li takto modifikovat svůj návrh.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ale my už jsme hlasovali o tom, že zařazujeme těch sedm bodů.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dobře, tak první po pevně zařazených bodech.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Moment. Jak tam došlo ke změně, byl by to pátý a šestý bod, pane poslanče. Šlo by to takto? Ano, dobře. Bude to pátý a šestý bod.

Předtím, než budeme hlasovat, má slovo pan předseda Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, pane předsedo. Přeji hezké odpoledne všem.

Možná by bylo dobře, ještě než budeme o tomto návrhu hlasovat, abychom také všichni věděli, která usnesení to jsou a čeho se týkají, aby náhodou zase nedošlo k nějaké mýlce a k nějakému spletení nebo neschopnosti rukou zmáčknout správné tlačítko. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP