(10.40 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 189. Přítomno je 163 poslanců, pro hlasovalo 87, proti 47. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Svoboda - s čím?

 

Poslanec Pavel Svoboda: Pane místopředsedo, mám pocit, že vás zlobím, ale není tomu tak. Zároveň se omlouvám Sněmovně, ale evidentně jsem mačkal minus, a žádná dioda mi nesvítí, proto zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Aha, no to je vážné. Takže poslanci, slyšeli jste. Já si myslím, že na to musíme reagovat. Budeme hlasovat o tom, co tady řekl pan poslanec Svoboda.

Je tady návrh na odhlášení, takže vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se přihlásili. Doufám, že se vám nestane to, co se stalo panu poslanci Svobodovi.

 

Budeme tedy hlasovat o té námitce. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tedy tyto potíže, stiskne tlačítko a zvedne ruku. To je námitka, ano. A kdo je proti?

Hlasování má číslo 190. Přítomno je 156, pro hlasovalo 139, proti jediný, takže námitka byla přijata.

 

Poprosím pana poslance Doktora, kdyby nám ještě jednou řekl, o čem přesně hlasujeme.

 

Poslanec Michal Doktor: Hlasujeme o první části pozměňujícího návrhu obsaženého v snesení rozpočtového výboru, tedy bod označený jako A odstavec 1.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 191. Přítomno je 158 poslanců, pro hlasovalo 62, proti 62. (Odmlka.) Návrh nebyl přijat.

 

Já jenom, že se mi tady vynuloval najednou číselník. Mám to tady. Ano 62, ne 62, takže návrh nebyl přijat.

Prosím, aby mi to už nedělalo tady toto, co mi to udělalo. (Smích v sále.)

My snad můžeme pokračovat, pane poslanče, dalším bodem.

 

Poslanec Michal Doktor: Vzhledem k výsledku hlasování, který nikdo nezpochybnil, konstatuji, že tímto se stává nehlasovatelným pozměňující návrh označený jako písmeno B paní poslankyně Kateřiny Jacques.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, paní poslankyně Kateřino Jacques (stojí zády k řečništi), slyšíte dobře. Váš návrh je nehlasovatelný.

(Šum v sále a hlasy mimo mikrofon od zpravodajského stolku: Naopak, je hlasovatelný. Tohle nebylo přijato, tak naopak. Opačně. - Námitka: Zůstává usnesení vlády, to znamená, je tam ve formátu, kdy… Dohadují se mezi sebou předkladatel a zpravodaj, mimo mikrofon.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, v této chvíli přerušuji jednání Sněmovny na pět minut do 10 hodin 55 minut. Mezitím se to vyjasní. (Námitky proti přestávce.) Já už jsem to učinil, omlouvám se. Je to do 10.55, přerušuji jednání Sněmovny z fyziologických důvodů a tady si to vyjasníme. (Smích.)

 

(Jednání přerušeno v 10.44 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP