(10.20 hodin)

Poslanec Jiří Dolejš: Poslední z pozměňovacích návrhů je návrh D2. Tady je mé stanovisko kladné bez přívlastků. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 178, přítomno 155, pro hlasovalo 71, proti 74. Návrh přijat nebyl.

 

A tohle jsou všechny pozměňovací návrhy. Jenom se zeptám, jestli někdo nemá pocit, že se na něco zapomnělo. Pokud tedy ne, tak zpravodaji poděkuji a přednesu celkový návrh usnesení. Zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, podle sněmovního tisku 385, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Ještě se zeptám zpravodaje. Souhlasí s tímto usnesením v této podobě? Ministr také, takže můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 179. Přítomno je 161, pro hlasovalo 156, proti nula. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Můžeme ukončit projednávání návrhu bodu. Děkuji.

 

Máme tu další bod

 

56.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona
o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu
/sněmovní tisk 386/ - třetí čtení

 

To je opět záležitost ministra financí a zpravodaje Jiřího Dolejše, protože to je tisk 386. V rozpravě se hlásí jako první opět ministr Miroslav Kalousek. Prosím, máte slovo.

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji, pane předsedající. Ještě jednou se Sněmovně omlouvám za zmatek při proceduře při minulém hlasování a děkuji za pochopení.

V této předloze se odvolávám na své úvodní slovo k novele zákona proti praní špinavých peněz. Opět budu motivován tím, abychom pouze přísně dodrželi závazky vůči Evropské unii a nad rámec nezbytnosti neměnili související zákony. Opět Sněmovna, rozhodne-li se jinak, nezmění kvalitu zákona, změní pouze motivaci. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Kdo dále se hlásí do rozpravy? Pan poslanec Dolejš jako zpravodaj se hlásí také. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Je mou povinností ještě přečíst legislativně technický návrh, kdy v souvislosti se změnou živnostenského zákona vyvstala povinnost přečíslovat část, která se tohoto zákona v tomto návrhu týká. Je to záležitost opravdu legislativně technická, čili neprobouráme onen strop možností pana ministra, unijní strop možností.

Když dovolíte, tak to přečtu. Jedná se o to, že ve vládním návrhu v § 31 se zrušuje odstavec 5. A proto je potřeba provést změnu vnitřních odkazů v § 62 živnostenského zákona.

Šlo by tedy o to, že v § 62 odstavec 1 písmeno m) se slova "odstavec 7" nahrazují slovy "odstavec 6" a slova "odstavec 4, 5, 6" se nahrazují slovy "odstavec 4 a 5".

Dále v § 62 odstavec 1 písmeno n) se slova "odstavec 8" nahrazují slovy "odstavec 7".

V § 62 odstavec 1 písmeno o) se slova "odstavec 9" nahrazují slovy "odstavec 8".

V § 62 odstavec 1 písmeno p) se slova "odstavec 10" nahrazují slovy "odstavec 9".

V § 62 odstavec 1 písmeno q) se slova "odstavec 12" nahrazují slovy "odstavec 11".

V § 62 odstavec 1 písmeno r) se slova "odstavec 13" nahrazují slovy "odstavec 12".

V § 62 odstavec 1 písmeno s) se slova "odstavec 15" nahrazují slovy "odstavec 14".

Už budu u konce. - V § 62 odstavec 1 písmeno t) se slova "odstavec 16" nahrazují slovy "odstavec 15".

A poslední změna. V § 62 odstavec 1 písmeno u) se slova "odstavec 17" nahrazují slovy "odstavec 16".

Čili tyto změny se provedou vložením nových novelizačních bodů a pak v bodě 4 poslední věta zní: Dosavadní odstavce 6 až 19 se označují jako odstavce 5 až 18.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Kdo dál se hlásí ještě s nějakými návrhy do rozpravy ve třetím čtení? Pokud už nikdo, mohu rozpravu ukončit.

Prosím pana poslance Dolejše, aby nám teď sdělil, jak budeme hlasovat.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Máme před sebou ještě jednodušší postup, než bylo předchozí hlasování. Je tady návrh rozpočtového výboru a proti němu je návrh poslance Hrnčíře, tedy D1. Myslím si, že bychom měli nejprve hlasovat o tomto návrhu proti návrhu rozpočtového výboru, tedy D1, a pokud tento bude přijat, tak již vypadává z naší hlasovací procedury A1 a zbývají nám body A2 až A9. A pak samostatně ještě prohlasovat pozměňovací návrh B, který jsem přečetl já, a pozměňovací návrh C pana poslance Ježka. Čili v tomto pořadí tímto způsobem.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se ptám, jestli někdo má jiný názor a chce jiný postup? Pokud nikdo nechce žádný jiný názor a postup, tak procedura zazněla. Ptám se, kdo s ní souhlasí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem procedury, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 180, přítomno je 159, pro hlasovalo 150, proti žádný. Návrh procedury byl přijat.

 

Takže jsme si to tedy odhlasovali a můžeme teď postupovat tak, jak jste to tedy sdělil Sněmovně před chvílí. Prosím, postupujte.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Prvním krokem je pozměňovací návrh D1. Mé stanovisko je kladné.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Ve smyslu mého úvodního slova nesouhlas.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 181. Přítomno je 159, pro hlasovalo 131, proti žádný, takže tento návrh byl přijat. Prosím, pane poslanče, můžete dál.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Tím pádem nemusíme hlasovat o A1 a dalším krokem je A2.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže A2. Stanovisko zpravodaje? (Kladné.) Pan ministr?

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek V souvislosti s minulým hlasováním nesouhlas, ale bylo by nelogické, aby hlasování šla proti sobě.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je proti, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 182. Přítomno je 160 poslanců, pro hlasovalo 143, proti 1. Takže tento návrh byl přijat. Prosím dále.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Nyní nám zbývají z A A3 až A9. To můžeme hlasovat najednou. Mé stanovisko je kladné. (Ministr souhlasí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP