(15.00 hodin)

Poslanec Milan Urban: Kolegyně a kolegové, pane předsedo, nevím, jestli je opravdu polámané hlasovací zařízení, nicméně já jsem hlasoval ne. Na sjetině mám ano. Zpochybňuji tedy hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Urbana, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 10 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 171, proti 1. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu paní poslankyně Šojdrové, která navrhuje, aby bod 21 byl vyřazen z pořadu naší schůze, tedy bod č. 21, sněmovní tisk 455.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 11 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 100, proti 91. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Bod 21 byl… (Lehký pískot v sále.) Já bych poprosil, abyste na předsedajícího nepískali, protože nejsme někde na hřišti. A já si vyprošuji tenhle tón a tenhle způsob upozornění! (Neklid v sále.)

Chvíli tedy počkám a poté přeruším jednání, abyste se uklidnili, vážené kolegyně a kolegové.

O slovo se přihlásil pan poslanec Bublan. Ostatní kolegyně a kolegy bych poprosil, aby se ztišili a mohli jsme pokračovat v naší schůzi. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec František Bublan: Dámy a pánové, omlouvám se. Zpochybňuji hlasování. Na sjetině mám jiný výsledek, než jsem hlasoval.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Bublana, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 163, proti 4. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu paní poslankyně Šojdrové, která navrhla vyřadit bod č. 21, sněmovní tisk 455.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 97.

 

Ale vidím pohyb některých kolegů, tak s vyhlášením výsledku počkám. Až zkontrolují hlasovací listiny, vyhlásím výsledek.

O slovo se přihlásil pan ministr Nečas. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Petr Nečas: Vážený pane předsedo, hlasoval jsem pro návrh. Na sjetině mám, že jsem se zdržel hlasování, zpochybňuji tudíž hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana ministra Nečase, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 152, proti 14. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu paní poslankyně Šojdrové, která navrhuje, abychom vyřadili bod č. 21, sněmovní tisk 455.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 93. Konstatuji, že bod č. 21 byl z našeho návrhu programu vyřazen.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Orgoníkové. Paní poslankyně Orgoníková navrhla, abychom vyřadili z našeho pořadu programu bod č. 81, sněmovní tisk 466.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 176, proti 6. Konstatuji, že i tento bod byl z našeho návrhu pořadu vyřazen.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Fialy. Ten navrhl, abychom dnes zařadili jako první bod zkrácení lhůty k projednání u sněmovního tisku 420.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 187, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bychom hlasovali o návrhu pana poslance Haška. Ten měl dva návrhy. První, abychom na středu 30. zařadili sněmovní tisk 431, bod č. 28 - na odpoledne. Byl by to, pane poslanče, pátý bod. Souhlasíte? Ano, takže pátý bod by byl bod č. 28.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 196 poslankyň a poslanců pro návrh 117, proti 55. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Bod č. 28, sněmovní tisk 431, byl zařazen na středu odpoledne jako pátý bod.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP