(12.20 hodin)
(pokračuje Julínek)

Potom bych chtěl jenom podotknout, že varianty týkající se restaurací, které se potom projevily v pozměňovacích návrzích a pocházejí z jednání skupiny na Ministerstvu zdravotnictví, jsou legislativně propracované a všechny jsou aplikovatelné. To se úplně nedá říci o pozměňovacím návrhu z hospodářského výboru, který by mohl v praxi udělat zmatky. Prosím, abyste to zvážili.

Jinak ty varianty jsou legislativně správné a záleží na vašem založení, jak se k tomu postavíte. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu ministrovi Julínkovi. Nyní vystoupí pan poslanec Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já jsem ve druhém čtení mluvil s trochou nadsázky o tom, že zákaz kouření je pouze prvním krokem. Dalším krokem bude třeba zákaz nezdravé stravy apod. Trošku to tady vyvolalo úsměvy, nicméně bych vás chtěl seznámit s novou směrnicí Evropské komise o televizi bez hranic, kde je řečeno, že se zakazuje reklama - zatím pouze pro dětí - na výrobky, to znamená potraviny a nápoje, které jsou vysokokalorické.

Prosím, pokud se někdo smál, tak myslím, že teď ho ten smích přechází.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tak, netroufnu si to hodnotit.

Hlásí se ještě někdo? Pokud ne, rozpravu končím a prosím pana zpravodaje Dimitrova, aby se ujal svých zpravodajských povinností. Vidím, že je žádost, abych vás odhlásil, takže tak činím a prosím o novou registraci.

Poslyšme návrh pana poslance Dimitrova na to, jak bychom měli o jednotlivých návrzích hlasovat. Prosím, abyste se posadili.

 

Poslanec Kosta Dimitrov: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl postup procedury hlasování. Předložené pozměňovací návrhy jste obdrželi ve sněmovním tisku 142/4. Pozměňovací návrhy A předložil svým usnesením hospodářský výbor, pozměňovací návrhy B výbor pro zdravotnictví, pozměňovací návrh C paní kolegyně Bebarová-Rujbrová, pozměňovací návrhy D paní kolegyně Rybínová, pozměňovací návrh E paní kolegyně Fialová, pozměňovací návrh F pan kolega Snopek, pozměňovací návrh G pan kolega Šťastný, pozměňovací návrh H pan kolega Kochan, pozměňovací návrhy I paní kolegyně Kalábková a pozměňovací návrh J pan kolega Aubrecht.

Doporučuji, abychom hlasovali o pozměňovacích návrzích v tomto pořadí:

1. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.I.1.

2. Hlasování o pozměňovacím návrhu D.1. K legislativně technické poznámce pod čarou č. 4 - k B.I.2.

G - pozměňovací návrh k B.I.2.

B.I.2 - nové znění § 2; hlasovat ve znění schválených pozměňovacích návrhů, pokud budou přijaty, to je D.1 a G.

3. Hlasování o pozměňovacím návrhu C.

Bude-li přijat C, jsou B.II.1 až B.II.5, B.III.1 až B.III.3 nehlasovatelné. Doporučuji hlasovat najednou o bodech B.III.2 až B.III.6. Nebude-li přijat C, doporučuji najednou o bodech B.II.1 až B.III.6.

4. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.IV.1 - § 8 odst. 1 písm. a) nové znění.

5. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.IV.2 - v § 8 odst. 1 písm. b) vkládá slova.

6. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.IV.3 - § 8 odst. 1 písm. c) absolutní zákaz kouření.

Bude-li B.IV.3 přijat, jsou A.1 až A.3, D.2, H, I.1.1, I.1.2, I.2, I.3 a J nehlasovatelné. Nebude-li B.IV.3 přijat, hlasovat D.2. Bude-li přijat D.2, jsou A.1 až A.3, H, I.1.1, I.1.2, I.2, I.3 a J nehlasovatelné. Nebude-li přijat D.2, hlasovat H. Bude-li přijat H, jsou A.1 až A.3, B.IV.3, I.1.1 až I.1.3 a J nehlasovatelné. Nebude-li přijat H, hlasovat A.1 a A.2. Budou-li přijaty návrhy A.1 a A.2, provést v souladu s § 72 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny orientační hlasování mezi A.3 a J včetně legislativně technické úpravy legislativního odboru. Jde o rozlišení ve výměře provozovny. Pak hlasovat ten, který získá větší podporu v pořadí jako první, a bude-li jeden z návrhů přijat, je druhý nehlasovatelný. Budou-li přijaty A.1 a A.2, A.3 nebo J, jsou B.IV.3, I.1.1, I.1.2, I.2 a I.3 nehlasovatelné. Nebudou-li přijaty A.1 a A.2, A.3 nebo J, hlasovat I.1.1, I.1.2 ve znění legislativně technické úpravy legislativního odboru, to je I.2 a I.3.

7. Hlasování o pozměňovacím návrhu D.3 - pozměňovací návrh k usnesení výboru pro zdravotnictví, zrušit B.IV.4 a B.V. Bude-li přijat D.3, jsou B.IV.4 a B.V nehlasovatelné. Nebude-li přijat D.3, hlasovat o návrhu B.V.

8. Hlasování o pozměňovacím návrhu I.1.3 - v tisku 142 zrušit body 3 a 4. Bude-li přijat I.1.3, jsou B.IV.4, pokud není nehlasovatelný přijetím D.3 a D.5, nehlasovatelné. Nebude-li přijat I.1.3, hlasovat B.IV.4, pokud není nehlasovatelný přijetím D.3 a D.5.

9. Hlasování o pozměňovacím návrhu D.4: zrušuje B.IV.5 - v § 8 odst. 1 doplnění písm. g) a v § 8 zrušuje odst. 4. Bude-li D.4 přijat, je B.IV.5 nehlasovatelný. Bude-li D.4 přijat, hlasovat F varianty I a II. Nebude-li D.4 přijat, hlasovat B.IV.5. Bude-li D.IV.5 přijat, je F - varianty I a II - nehlasovatelný. Nebude-li přijat B.IV.5, pak hlasovat F varianty I a II.

10. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.IV.6 - nové znění § 8 odst. 2.

11. Hlasování o pozměňovacím návrhu D.6 - nové znění § 8 odst. 3 a § 9, nová příloha. Bude-li D.6 přijat, je B.IV.7 nehlasovatelný. Nebude-li D.6 přijat, hlasovat B.IV.7.

12. Hlasování o pozměňovacím návrhu B.VI - legislativně technická úprava. B.VII.1 až B.VII.5 doporučuji hlasovat najednou.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP