(Jednání pokračovalo ve 14.50 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pět minut uplynulo, nyní budeme pokračovat. Budeme hlasovat o návrzích z grémia. Předsedové poslaneckých klubů si již situaci vyjasnili, takže bych přečetl, o čem budeme hlasovat jako o celku, pokud k tomu nebudou námitky.

Z našeho návrhu pořadu bychom vyřadili bod 41. Body 47 a 50 bychom zařadili pevně na středu 19. 3. jako první a druhý bod. Dále bychom body 5, 35, 36, 38, 39, 45 zařadili pevně na pátek 14. 3. jako první a šestý bod. Dále bychom body 13, 25, 15, 20, 23, 44, 48 a 49 zařadili pevně na úterý 18. 3. jako první až osmý bod. Blok návrhů zákonů ve třetím čtení začít projednávat příští týden ve středu 19. 3. Dále volební body projednávat v úterý 18. 3. před koncem jednacího dne, případně ve čtvrtek 20. 3. jednat po ústních interpelacích. Dále bychom v tomto jednom hlasování hlasovali ještě o tom, že pátek 21. 3. Poslanecká sněmovna nebude jednat. To by byl celý blok, který byl přednesen z grémia.

Je proti společnému hlasování nějakých námitek? Námitky nevidím.

 

Dávám o tomto návrhu hlasovat. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 151, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. To byly návrhy, které byly přečteny z grémia.

 

Nyní se budeme zabývat návrhy, které přednesli jednotliví poslanci.

 

Jako první vystoupil pan poslanec Exner a navrhl vyřazení bodu číslo 47 z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 31, proti 66. Tento návrh nebyl přijat.

 

Další návrh přednesla paní poslankyně Bebarová-Rujbrová. Navrhla, abychom při třetím čtení přehodili pořadí bodu 58 - hlasovat před bodem 57.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 126, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále byl návrh pana poslance Duba. Ten navrhl, aby bod číslo 12 byl pevně zařazen na zítřek po pevně zařazených bodech. Tam žádné nejsou, to znamená, že to bude jako první bod dopoledne. Je tomu tak, pane poslanče? Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem… Toto hlasování prohlašuji za zmatečné. Máme tam zařazeny body - zatím podle mých záznamů tam žádné body zařazeny nemáme. Byly navrženy, tak o tom budeme posléze hlasovat. Protože pan poslanec Dub navrhl zařadit zítra po pevně zařazených bodech, ale jestli zařadíme ty dva body pana ministra Nečase, potom by to byl jako třetí bod. Souhlasíte s tím, pane poslanče? Takže bod číslo 12 by byl jako třetí bod zítřejšího jednání.

Vážené kolegyně, kolegové, nedivte se, protože v tom šrumlu a mumraji, co zde byl, zaznamenat si tyto věci bylo velice složité. Vám se to z lavic směje, ale mně, abych si to zaznamenal, je to problematické.

 

Budeme hlasovat o tom, že bod číslo 12 bude zítra jako třetí bod dopoledního jednání.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 181, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Bratský nepřednesl žádný návrh. (Smích v sále.) Je tomu tak, protože pan poslanec byl přihlášen do rozpravy a nepřednesl žádný, skutečně žádný návrh. Takže konstatuji, že nepřednesl žádný návrh.

 

Dále byl pan poslanec Hrnčíř, který navrhl, abychom zítra zařadili jako první bod číslo 33 a druhý bod číslo 34. Je tomu tak, pane poslanče? Ano, je tomu tak.

Nyní zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 157, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále návrh pana poslance Bendy, abychom bod číslo 2 zařadili v pátek od 9 hodin. To znamená jako první bod - ale tam jsme již schválili šest bodů, takže by to mohl být bod číslo 7. Je tomu tak, pane poslanče? Ano. Děkuji.

 

První hlasování bude o tom, že zařazujeme bod číslo dvě na pátek 14. 3. jako bod číslo 7.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 154, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP