(16.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Prosím Sněmovnu o klid. Já chápu, že se rozhoduje o velkých částkách, že to není tak jednoduché. Vnímám i ty návrhy. Budeme pokračovat. (Stále probíhá kontrola hlasování.)

Prosím, pan místopředseda vlády pan Martin Bursík. Klid, prosím!

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Zpochybňuji hlasování. Chtěl jsem se zdržet, a na sjetině mám, že jsem byl pro. (Dlouhotrvající potlesk z řad opozice.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, námitka byla uplatněna včas. O námitce místopředsedy vlády a poslance Martina Bursíka rozhodneme v hlasování pořadové číslo 159. (Potlesk pokračuje.)

Já vím, že radost bývá neskrývaná, přesto ale musíme rozhodnout jedině hlasováním, a to v hlasování pořadové číslo 159, které jsem právě zahájil. Kdo je pro přijetí námitky proti zápisu o výsledku hlasování, kterou přednesl pan Martin Bursík. Kdo je proti přijetí námitky? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 159 z přítomných 197 pro 119, proti 50. Návrh byl přijat.

 

O tomto návrhu budeme tedy opakovat hlasování a to nové rozhodnutí bude hlasování pořadové číslo 160, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 160 z přítomných 198 pro 87, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčkám kontroly hlasování. (V sále je velký hluk a neklid.) Já bych prosil o stanoviska jednotlivých klubů, jestli můžu pokračovat. Jestliže šlo v prvním hlasování o rozdíl jednoho hlasu... Nikdo nic. Dobře, konstatuji, že návrh nebyl přijat.

Budeme pokračovat. Prosím, další návrh. (Potlesk z řad opozice.)

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Máme zde návrh B54 pana poslance Svobody, který je ze stejné kategorie jako návrh B53. V případě, že by tento návrh byl přijat, pak je nehlasovatelné celé usnesení rozpočtového výboru. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 161 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 161 ze 198 pro 79, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat návrh B55 pana poslance Svobody, který navrhuje, aby se o všech jednotlivých položkách usnesení rozpočtového výboru hlasovalo samostatně. To je tento alternativní návrh pana poslance Svobody. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr myslí, že je to v rozporu se schválenou procedurou, a je proti.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 162. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 162 z přítomných 198 pro 73, proti 103. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní jsme u návrhu B57 pana poslance Hrnčíře, který je vztažen k usnesení rozpočtového výboru. Pokud nebude námitka, nechal bych o něm hlasovat jako o celku, čili celý B57, to znamená B57/1 až B57/6. Stanovisko je neutrální. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 163. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 163 z přítomných 198 pro 121, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom hlasovali o návrhu B58 paní poslankyně Dundáčkové, který je rovněž vznesen vůči usnesení rozpočtového výboru. Stanovisko je neutrální. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 164. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 164 z přítomných 197 pro 121, proti 13. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Podle mého názoru byly nyní hlasovány všechny návrhy, které měnily usnesení rozpočtového výboru. Pokud vůči tomu nejsou námitky, pak se domnívám, že můžeme přistoupit k další fázi projednávání a to je hlasování o usnesení rozpočtového výboru jako o celku ve znění do této chvíle přijatých pozměňovacích návrhů. Je to hlasování o celém usnesení rozpočtového výboru. Ten dopad je cca 2 miliardy korun. Je to tedy celá příloha A ve znění pozměňovacích návrhů, tak, abych usnadnil orientaci.

Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Je to hlasování, jak řekl hezky pan místopředseda Filip, o rozpočtové suverenitě Sněmovny, a proto ve vší pokoře souhlasím. (Potlesk z řad opozice.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 165 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 165 z přítomných 197 pro 107, proti 76. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Tímto se nyní vracíme znovu do tabulky pod písmenem B, kde máme všechny ostatní pozměňovací návrhy, které byly načteny v rámci druhého čtení, a nyní bychom o nich postupně hlasovali.

Nejprve tedy návrh pod písmenem B1. Máme zde dvě alternativy pana poslance Opálky. Nejprve bychom hlasovali alternativu 1 a poté alternativu 2. Jsou to návrhy B/1 až B1/8.

Nejprve tedy alternativa 1. Stanovisko zpravodaje je kladné.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP