(Jednání pokračovalo v 16.31 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat v našem jednání, a to k tisku 299, resp. k tisku 299/2, a to je návrh státního rozpočtu České republiky na rok 2008. Požádám vás, abyste se usadili na svých místech, přihlásili se svými identifikačními kartami. A protože rozprava byla uzavřena ve třetím čtení, je ten náš postup zcela jasný.

V tomto momentě požádám pana zpravodaje, aby podle schválené procedury, o kterou jsme trochu bojovali na začátku tohoto bodu, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O vyjádření požádám samozřejmě také ještě ministra financí.

Věřím, že stačí ještě malá chvilička, aby se sněmovna zklidnila, protože jde samozřejmě o základní ekonomický zákon našeho státu pro příští rok. Myslím, že nyní… Pane zpravodaji, máte slovo. A prosím tedy, začněte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo, navrhuji tedy, abychom zahájili své hlasování tím, že bychom ve dvou hlasováních rozhodli o těch legislativně technických upřesněních, která jsme zaznamenali ve třetím čtení. Nejprve tedy navrhuji, abychom hlasovali o tom návrhu paní poslankyně Jakubkové, který se jevil jako specifický, a poté bychom druhým hlasováním schválili ostatní legislativně technická zpřesnění.

Takže nejprve navrhuji hlasovat o upřesnění, které zde přednesla paní poslankyně Jakubková, s tím, že v případě, že její návrh nebude přijat, tak to znamená, že její návrh je nehlasovatelný. Taková je situace. (Předsedající: Ano.) Pokud bude přijat, tak o něm budeme ještě samostatně hlasovat v rámci pořadí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozumíme tomu všichni? Stanoviska prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek K čemu? K legislativně technické paní poslankyně Jakubkové? (Předsedající: Ano.)

Ponechávám na vůli sněmovny. Osobně se zdržím. (Stanovisko zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Slyšeli jsme stanoviska. Mám tomu rozumět tak, že chcete odhlásit a znovu přihlásit? (Reaguje na podnět z pléna.) Dobře. I to učiním pro korektnost našeho postupu. Odhlásil jsem vás, požádám o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami.

 

O tomto legislativně technickém návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 154, bude to první hlasování o vnitřku státního rozpočtu. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 154 z přítomných 194 pro 72, proti 22. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Tím pádem se návrh paní poslankyně Jakubkové stává nehlasovatelným v další proceduře.

Druhý návrh se týká všech ostatních legislativně technických zpřesnění. Pokud tento návrh bude přijat, pak jsou příslušné poslanecké návrhy hlasovatelné v dalším postupu. (Stanovisko zpravodaje kladné. Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 155. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 155 z přítomných 197 pro 193, nikdo proti. Legislativně technické návrhy byly přijaty. Prosím, další.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Nyní se tedy dostáváme do další fáze našeho hlasování a postupně bychom hlasovali návrhy, které jsou pozměňujícími návrhy vůči usnesení rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny. Hlasovali bychom je v pořadí tak, jak zazněly v rámci rozpravy.

První návrh tedy bude hlasován návrh pod číslem B30, to je návrh paní poslankyně Konečné. (Stanovisko zpravodaje neutrální. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 156. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 156 z přítomných 196 pro 28, proti 96. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Další návrh, který bychom hlasovali, je návrh B51 pana poslance Vondrušky vůči usnesení rozpočtového výboru. (Stanovisko zpravodaje neutrální. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 157. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 157 z přítomných 197 pro 27, proti 99. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom hlasovali první z pozměňujících návrhů pana poslance Svobody a to je návrh B53 vůči usnesení rozpočtového výboru. (Stanovisko zpravodaje kladné. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 158. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 158 z přítomných 198 pro 101, proti 91. Návrh byl přijat.

 

Počkám. Vidím, že je zájem o kontrolu hlasování. (Probíhá kontrola hlasování.) Stanoviska klubů k hlasování? (Výkřiky v sále: Jdeme dál!) Pokud nikdo nezpochybňuje, můžeme další návrh. (Nesouhlasné výkřiky.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP