(9.00 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegyně a kolegové, přeji vám dobré ráno a sděluji vám výsledek jednání grémia. Ranní zasedání Sněmovny se posouvá a začne až v 9 hodin 15 minut.

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
5. prosince 2007 v 9.16 hodin

Přítomno: 198 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, páni poslanci, členové vlády, ještě jednou přeji dobré ráno a zahajuji další jednací den přerušené 23. schůze Poslanecké sněmovny. Opakuji tedy - 23. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, nejdříve se přihlaste identifikačními kartami. Pan poslanec Skopal má náhradní kartu číslo 10.

Mám tady omluvy pana poslance Karla Šidla a členů vlády na dopoledne - Ivan Langer, Petr Nečas v Bruselu a Džamila Stehlíková se také omlouvá.

Kolegové, dovolte, abych nejdřív přednesl komplexní návrh na další průběh našeho jednání, tak jak se na něm dohodlo a shodlo politické grémium Poslanecké sněmovny v ranních hodinách. Prosím tedy ještě jednou, jak je to dohodnuto.

Dnešní jednání 23. schůze, do kterého jsme se v této chvíli vrátili, bychom zahájili body 11, 93, 95 a 97, což jsou všechna druhá čtení návrhů zákonů. Pak bychom projednali bod 77, to jsou zahraniční mise. Poté bychom po nutné technické přestávce pokračovali v přerušené 24. schůzi Poslanecké sněmovny, to je návrh na vyslovení nedůvěry vládě. Jednali bychom - předpokládejme - do polední pauzy. V případě, že nebude tento bod doprojednán, bychom opět schůzi přerušili, protože ve 14 hodin 30 minut bychom začali ve 23. schůzi Sněmovny hlasovat o návrhu státního rozpočtu ve třetím čtení. To znamená - v každém případě po obědě po polední pauze bude státní rozpočet. Pro přesnost dodávám, že není třeba rozhodovat o čase hlasování ve třetím čtení po 14. hodině, neboť na návrh zákona o státním rozpočtu ve třetím čtení se toto ustanovení jednacího řádu nevztahuje.

Berte tedy, prosím, tyto návrhy jako návrhy, na kterých je shoda všech zástupců jednotlivých poslaneckých klubů. Ale přesto se ptám, jestli má někdo námitky vůči tomuto dohodnutému postupu.

Pan poslanec Tluchoř má náhradní kartu číslo 14 a pan poslanec Vojíř má náhradní kartu číslo 15. Pan premiér má náhradní kartu číslo 5.

Vidím, že námitky proti tomu, co se dohodlo, nejsou a to by znamenalo, že můžeme skutečně postupovat, jak jsem řekl. To znamená, že jsme ve 23. schůzi a zahájíme druhými čteními návrhy zákonů.

 

Z těch čtyř první je na řadě bod 11. Je to

 

11.
Návrh poslanců Petra Bratského, Michaely Šojdrové, Olgy Zubové,
Bohuslava Sobotky, Kateřiny Konečné a dalších na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky
a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 217/ - druhé čtení

 

Návrh by měl uvést zástupce navrhovatele poslanec Petr Bratský. Takže bych požádal Petra Bratského. A vás bych poprosil, abyste se utišili. Začínáme projednávat první zákon.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Bratský: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, zkrátím úvodní slovo, protože v prvním čtení jsme si k tomu v podstatě podstatné řekli.

Pevně věřím, že tato drobná novelka prospěje organizacím dětí a mládeže, které budou zařazeny mezi další veřejně prospěšné organizace. A pevně věřím, že mimo nějaké drobné technikálie, které očekáváme, nepadne zbytečně mnoho pozměňovacích návrhů, protože tady jenom odstraňujeme věc, která se stala nedopatřením. Děkuji vám za pozornost a pevně věřím, že projednáme tento zákon velice rychle.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Tento návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Usnesení máme. Poprosil bych Zdeňku Horníkovou. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP