(16.20 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Organizační výbor návrh přikázat předložený návrh k projednání ústavněprávnímu výboru. V rozpravě pan poslanec Kvapil navrhl, aby se tímto zákonem, respektive tímto návrhem, zabývala i stálá komise pro rodinu. Další návrh přednese paní poslankyně Čurdová. Máte slovo, paní poslankyně.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Vážené kolegyně a kolegové, dovoluji si požádat, aby byl zákon také přikázán výboru pro sociální politiku. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Přeje si ještě někdo přednést návrh týkající se přikázání projednávaného tisku výborům? Není tomu tak. Přistoupíme tedy k hlasování.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 66 a táži se, kdo souhlasí s přikázáním ústavněprávnímu výboru. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 148, proti 1. Návrh byl schválen.

 

Nyní zahajuji hlasování s pořadovým číslem 67, ve kterém rozhodneme o přikázání výboru pro sociální politiku. Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 28. I tento návrh byl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat přikázáním stálé komisi pro rodinu.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 68 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 110, proti 10. Tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že návrh byl přikázán k projednání ústavněprávnímu výboru, výboru pro sociální politiku a stálé komisi pro rodinu. Tímto končím projednávání sněmovního tisku 325.

Současně vám přednesu omluvu paní místopředsedkyně Němcové z dnešního jednání od 16 do 17 hodin.

 

Další bod, kterým se budeme zabývat, je bod 29. Je jím

 

29.
Návrh poslanců Zdeňka Jičínského, Jiřího Paroubka, Bohuslava Sobotky,
Michala Haška, Miloslava Vlčka, Lubomíra Zaorálka a dalších na vydání
ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon České národní rady č. 1/1993 Sb.,
Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů
/sněmovní tisk 332/ - prvé čtení

 

Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 332/1. Prosím, aby předložený návrh uvedl zástupce navrhovatelů pan poslanec Zdeněk Jičínský. (Není přítomen.) V případě, že pan poslanec Jičínský není přítomen, prosím vážené pány poslance a poslankyně, kteří jsou předkladateli tohoto návrhu zákona, aby sdělili, kdo se této povinnosti ujme za něj.

S faktickou poznámkou se hlásí pan poslanec Rath.

 

Poslanec David Rath: Paní místopředsedkyně, klub sociální demokracie by požádal o pětiminutovou pauzu. (Reakce na žádost paní poslankyně Šojdrové:) Vy také žádáte o pauzu na klub? Patnáct minut pauza na kluby.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vyhlašuji přestávku v trvání patnácti minut, to znamená, že se sejdeme v 16.40.

 

(Jednání přerušeno v 16.25 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP