(15.50 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod bodem A18. Vaše stanovisko, paní zpravodajko? (Kladné.) Pane ministře? (Také kladné.) Děkuji vám.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 376. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 122, proti 21. Tento návrh byl schválen.

 

Další hlasování, vážená paní poslankyně?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Dalším hlasováním rozhodneme o pozměňovacích návrzích obsažených bod bodem B, a to s výjimkou pozměňovacích návrhů B2, B4 a B6.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vaše stanovisko? (Stanovisko kladné.) A stanovisko pana ministra? (Ministr žádá o zopakování návrhu k hlasování.) Ano. Hlasujeme o pozměňovacích návrzích pod písmenem B, s výjimkou B2, B4 a B6. (Ministr: Kladné stanovisko.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 377, ve kterém se vás táži, kdo souhlasí s těmito návrhy. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 144, proti nikdo. Návrh byl schválen.

 

Dalším návrhem, paní zpravodajko, bude návrh?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Rozhodneme hlasováním o bodu B2.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: A vaše stanovisko? (Kladné.) Stanovisko pana ministra? (Kladné stanovisko.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 378. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro 123, proti 22. Návrh byl schválen. Dalším návrhem bude?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Přistoupíme k hlasování o bodu B4. Pro korektnost budiž řečeno, že to je návrh, kterým se navrhuje zpeněžit v dražbě cenné papíry, vkladní knížky, vkladní listy a jiné listiny jako movité věci. Můj návrh je kladný.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan ministr? (Mírně negativní.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 379. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro 43, proti 39. Návrh nebyl přijat. Další návrh prosím?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vypořádáme se s posledním bodem ze série písmen B, a to s bodem B6.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím o stanoviska - paní zpravodajku (kladné) a pana ministra (také kladné). Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 380. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro 118, proti 22. Tento návrh byl přijat. Další hlasování prosím?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Dalším hlasováním rozhodneme o návrhu pana kolegy Petra Bratského, který byl načten ve druhém čtení a neprošel projednáním v ústavněprávním výboru. Mé stanovisko je neutrální, či mírně kladné, chcete-li.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Stanovisko pana ministra? (Ministr: Moje stanovisko je negativní.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 381. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu. Děkuji vám.

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 35, proti 66. Tento návrh nebyl schválen. Můžeme přistoupit k dalšímu pozměňovacímu návrhu.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Zbývají nám pozměňovací návrhy pod bodem D paní poslankyně Kateřiny Jacques.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vaše stanovisko, paní zpravodajko? (Kladné.) A pana ministra? (Také kladné.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 382. Táži se vás, kdo souhlasí s těmito pozměňovacími návrhy. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 142, proti nikdo. I tyto pozměňovací návrhy byly schváleny.

 

Domnívám se, že o všech návrzích bylo hlasováno. (Souhlas.) Je tomu tak, takže přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu vám návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád) a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 178, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím o stanovisko paní zpravodajku i pana ministra. (Zpravodajka: Stanovisko kladné. Ministr: Mé stanovisko je také kladné.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 383. Táži se vás, kdo souhlasí s předneseným návrhem usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 145, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu ministrovi i paní zpravodajce.

 

Nyní přistoupíme k projednávání bodu 85 našeho programu, kterým je

 

85.
Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 160/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele náměstek primátora hlavního města Prahy pan Rudolf Blažek - dobrý den, pane náměstku - a zpravodaj výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj pan poslanec Petr Sunkovský.

Pozměňovací návrh je uveden jako sněmovní tisk 160/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zdali se někdo chce přihlásit do této rozpravy z místa. Není tomu tak. Nikdo se nehlásí, rozpravu tedy končím.

Poprosím pana náměstka Blažka, resp. pana zpravodaje, zdali si přejí přednést závěrečná slova před hlasováním. Není tomu tak.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacím návrhu. Vážený pane zpravodaji, byť je procedura velmi jednoduchá, neboť sněmovní tisk 160/3 obsahuje pouze jeden jediný pozměňovací návrh, přesto vás poprosím, abyste nás tedy seznámil s hlasováním, které nebudeme podrobovat žádnému procedurálnímu schvalování. Prosím.

 

Poslanec Petr Sunkovský: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Naše procedura bude velice jednoduchá. Byl podán jeden pozměňovací návrh z výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, takže budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu a posléze o celém návrhu zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 384, ve kterém rozhodneme o předneseném pozměňovacím návrhu. Kdo z vás s tímto návrhem souhlasí, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. - Omlouvám se, zapomněla jsem vyzvat oba dva pány k přednesení stanoviska. - Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 147 se pro návrh vyslovilo 109, proti nikdo. Návrh byl schválen.

 

Můžeme tedy přikročit k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 160, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

Než dám hlasovat, dotáži se na stanoviska k tomuto návrhu usnesení. Pane zpravodaji? (Souhlasné.) Vážený pane náměstku? Taktéž souhlasné. Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 385 a táži se vás, kdo souhlasí s předneseným návrhem usnesení, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 148 poslankyň a poslanců pro návrh 131, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji i panu předkladateli.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP