(15.30 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 363, ve kterém se vás ptám, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro 150, proti nikdo. Návrh byl schválen. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Břetislav Petr: Další hlasování je o bodu C1 pana poslance Snopka. Je to odstavec 13 písmeno d) a výrazný nesouhlas. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 364 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 22, proti 114. Tento návrh nebyl schválen.

 

Dále budeme hlasovat, pane zpravodaji, o návrhu…?

 

Poslanec Břetislav Petr: Dále budeme hlasovat opět o pozměňovacím návrhu pana kolegy Snopka označeném C2. Souhlas. (Ministr také souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 365 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti nikdo. Tento návrh byl schválen.

 

Dalším návrhem, o kterém rozhodneme, pane zpravodaji, je návrh…?

 

Poslanec Břetislav Petr: Dále je to opět návrh pana kolegy Snopka, písmeno C3 odstavec 5 a 6. Souhlas. (Ministr také souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 366. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 147, proti 1. Návrh byl schválen. Dále, pane zpravodaji.

 

Poslanec Břetislav Petr: Dále budeme hlasovat o bodu C3, je to opět pozměňovací návrh pana kolegy Snopka, o odstavci 7. Nesouhlas. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 367. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 39, proti 111. Návrh nebyl schválen.

 

Dále budeme hlasovat, pane zpravodaji, o návrhu…?

 

Poslanec Břetislav Petr: Dále budeme hlasovat o bodu C4, kterým se měla prodloužit doba pro používání neznačkovaných plastických trhavin o dva roky. Čili zásadní nesouhlas, poněvadž bychom porušili Montrealské dohody. Zásadní nesouhlas. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 368. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 28, proti 107. Návrh nebyl schválen.

 

Další návrh, který podrobíme hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Břetislav Petr: Dalším návrhem je bod C5 pana kolegy Snopka. Nesouhlas. (Ministr nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 369. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 5, proti 110. Návrh nebyl schválen.

 

Dalším návrhem, pane zpravodaji, bude návrh…

 

Poslanec Břetislav Petr: Dalším návrhem jsou návrhy pana poslance Bublana uvedené pod písmeny D1 a D2. Vzhledem k tomu, že jako druhé v pořadí jsme odhlasovali, že tyto jeho upravené návrhy mají formu legislativně technických úprav, jsou oba dva návrhy, D1 i D2, hlasovatelné. Doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 370. Táži se vás, kdo souhlasí s těmito návrhy. Kdo je proti těmto návrhům?

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro 146, proti 1. Tyto pozměňovací návrhy byly přijaty.

 

Dalším návrhem, pane zpravodaji, je…?

 

Poslanec Břetislav Petr: Jako předposlední hlasovatelný návrh je schválení legislativně technických úprav, jak byly načteny a schváleny v hospodářském výboru, s výjimkou těch, které jsou vyloučeny přijatými pozměňovacími návrhy. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře, vaše stanovisko k legislativně technickým úpravám? (Souhlas.)

 

Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 371. Táži se vás, kdo souhlasí s návrhem legislativně technických úprav. Kdo je proti?

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 145, proti nikdo. Tento návrh byl schválen.

 

Vážený pane zpravodaji, hlasovali jsme již o všech návrzích?

 

Poslanec Břetislav Petr: Hlasovali jsme o všech návrzích, takže se domnívám, že můžeme hlasovat - ne domnívám, ale jsem přesvědčen, že můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Je to tak. Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona. Dovolím si přednést usnesení následujícího znění: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 225, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Požádám vás ještě o stanoviska.

 

Poslanec Břetislav Petr: Doporučuji k přijetí. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 372. Táži se vás, kdo souhlasí s předneseným usnesením. Kdo je proti?

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Přistoupíme k dalšímu bodu, kterým je bod

 

78.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 120/2001 Sb.,
o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)
a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 178/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr spravedlnosti pan Jiří Pospíšil a zpravodajka ústavněprávního výboru paní poslankyně Eva Dundáčková. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 178/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Hlásí se do ní pan ministr Pospíšil. Vážený pane ministře, máte slovo.

 

Ministr spravedlnosti ČR Jiří Pospíšil Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych se v rámci třetího čtení velmi stručně vyjádřil k některým pozměňovacím návrhům, abyste znali mé důvody poté, co při samotném hlasování vyjádřím pouze krátké stanovisko, zda je podporuji, či nikoliv.

Chci konstatovat, a vy to sami dobře víte, že dnes projednáváme relativně stručnou novelu právních předpisů, které upravují výkon, působnost a postavení exekutorů v České republice, a že ministerstvo již v tuto chvíli dokončuje zásadní novelu, která upravuje i další aspekty výkonu této činnosti a právní předpis, který jsme přijali před několika lety, výrazně rekonstruuje.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP