Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
23. října 2007 ve 14.04 hodin

Přítomno: 198 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já bych vás poprosil, abyste se usadili na svá místa, ztišili se, abych mohl zahájit 22. schůzi Poslanecké sněmovny. Děkuji. (Hluk v sále neutichá, poslanci postávají v hloučcích před lavicemi.)

(Po chvilce:) Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády.

K porodu se chystají hory a zrodí se směšná myš. - Horatius.

 

Zahajuji pátý jednací den 22. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Tejc - náhradní karta číslo 2 a paní poslankyně Mazuchová - náhradní karta číslo 5. Dále paní poslankyně Halíková - náhradní karta číslo 6.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Smýkal - zdravotní důvody.

Z členů vlády: pan ministr Langer, pracovní důvody, a pan ministr Říman, pracovní důvody. (V sále panuje stále velký hluk.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já bych vás požádal, abyste se ztišili, protože nyní budu číst návrh, který předložilo grémium, na kterém jsme se dohodli dnes dopoledne. A asi jsou to trochu závažná sdělení, abyste je všichni slyšeli, protože pak o tom budeme hlasovat a nebudete vědět, o čem se hlasuje. (Zábava pokračuje.)

Takže já, jestli skutečně nebude ve sněmovně klid, tak když dovolíte, přeruším naši schůzi. Až se uklidníte, rozpustíte všechny hloučky v Poslanecké sněmovně, tak bych s vaším dovolením a hlavně s vaším laskavěji se ztišením pokračoval. Takže než bude v Poslanecké sněmovně klid, pokračovat nebudu. Děkuji.

(Po pauze na zklidnění hluk stále pokračuje.)

Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, já si myslím, že tím, že tady prodlužujeme tu diskusi, že se obíráme o čas. To znamená, že schůze bude pokračovat i třetí týden. A jestli bude pokračovat v úterý, středa, čtvrtek a pátek, je jenom na vás, ne na mně a na vedení Sněmovny. Prostě když to budete zdržovat, tím pádem prostě budeme jednat déle. Mně je to jedno, já mám čas. Já počkám, až tady skutečně vysloveně bude klid. Mně je to jedno. Nebudu pokračovat, pokud se Sněmovna skutečně neuklidní.

(Čeká se.)

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Rád bych se zeptal pana předsedy, zda tohle byl oblíbený citát, anebo naše napomenutí. (Smích.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře, citát již byl, ale to jste asi neslyšeli, protože tady se hlučelo. Takže to bylo prosté napomenutí Poslanecké sněmovny.

Já si myslím, že jsme všichni dospělí lidé, že se tady nebudeme překřikovat, nebudu vás napomínat desetkrát. Já jsem to řekl dvakrát a myslím, že rozumným a lidem, kteří chtějí jednat, by to mělo stačit. Pokud ne, tak přerušíme schůzi, pobavíme se třeba na hodinu. Když budete chtít, tak já to přeruším, pobavíme se a pak budeme pokračovat. Já v tom nevidím žádný problém.

(Opět se čeká na klid v sále.)

Mezitím paní poslankyně Páralová - náhradní karta číslo 10.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dnešní grémium se shodlo na následujícím postupu při projednávání zbývajících bodů 22. schůze. Navrhujeme pokračovat takto: Dnes, v úterý 23. 10., bychom projednali nejprve přerušený bod číslo 1, návrh rozpočtu na rok 2008. Poté bychom projednali již pevně zařazené body 7, 116 a bod číslo 4.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP