(10.50 hodin)

Poslanec Jiří Dolejš: Děkuji, pane předsedající. Inu, finiš korunuje dílo.

Jak jsem slíbil v obecné rozpravě, můj pozměňovací návrh se týká daňové progrese v oblasti přímých daní. Vzhledem k tomu, že tento můj pozměňovací návrh máte v lavicích, nebudu vás mořit předčítáním onoho dvoustránkového textu.

Myslím si, že logika předkladu z hlediska legislativně technického i procedurálního je jasná. Vztahuje se k tisku č. 222, a nikoliv ke společnému pozměňovacímu návrhu, protože ostatně tento gruppentext v podstatě předvádí určitou eskamotáž daňových sazeb a zvyšování daňového základu, ale logiku mého pozměňovacího návrhu nepostihuje.

Pro osvěžení jedním dvěma slovy. Jde o zavedení progrese v pěti pásmech daně z příjmů fyzických osob, o zavedení dvou sazeb daně z příjmů právnických osob a adekvátně tomu je uzpůsobeno i placení záloh. Návrh je prostý jako čerpadlo a všem, kteří si nemyslí, že daňová progrese je něco neslušného, a chtějí zvážit racionalitu tohoto návrhu do příštího hlasování, děkuji za to, že uvolní trochu té energie, přečtou si to a rozmyslí si to.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To byl tedy poslední návrh přečtený v podrobné rozpravě.

A nyní se hlásí paní poslankyně Michaela Šojdrová do rozpravy. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji. Já se hlásím s procedurálním návrhem. Prosím o přestávku na jednání klubu KDU-ČSL, a to do 11.30 hodin, čili na 40 minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Přerušuji jednání Sněmovny. Sejdeme se v 11.30, kdy budeme v jednání pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 10.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP